Tenis

Del Potro bez problema prošao u osminu finala, Raonić i Carreno-Busta očekivano u četvrtfinalu

Jan Šneler • petak, 17.08.2018.
Del Potro bez problema prošao u osminu finala, Raonić i Carreno-Busta očekivano u četvrtfinalu
Foto: EPA

Kiša je jučer dugo remetila raspored na ATP turniru u Cincinnatiju te je velik broj mečeva odgođen za danas...

Iako je kiša gotovo cijeli jučerašnji dan te je odgođen velik broj mečeva, uključujući i onaj Marina Čilića, svoje mečeve ipak su uspjeli odigrati neki tenisači. Juan Martin Del Potro tako je uspješno prošao u osminu finala, dok su Miloš Raonić i Pablo Carreno-Busta očekivano ušli među osmoricu najboljih.

Del Potro nije imao nikakvih problema protiv Hyeona Chunga. U prvom setu vrlo brzo došao je do prednosti 0:4, a usprkos malom posrtanju u petom gemu, još jednim breakom u osmom, slavio je u prvom setu s 2:6.

U nastavku meča, Chung dolazi do ranog breaka, no još jednom se sjajni Argentinac vraća i s dva uzastopna breaka ponovno dolazi do velike prednosti. Mirnim servisom zaključio je meč s 3:6 u drugom setu.

Kanadski dvoboj Raonića i Denisa Šapovalova završio je pobjedom iskusnijeg Raonića. Prvi set bio je napet te niti jedan tenisač nije uspio doći do prednosti prije 13. igre. U tie-breaku izjednačena igra se nastavila te je Raonić s dva mini breaka u presudnom trenutku došao do seta.

Drugi set ponudio je ipak puno više uzbuđenja. Raonić je došao do ranog breaka, vodio s 4:2 i imao svoj servis, no Šapovalov se uspio vratiti i izjednačiti. Ipak, mladi kanadski tenisač slabo je odigrao deseti gem te Raonić breakom automatski dolazi do seta, odnosno meča.

Španjolac Carreno-Busta prilično je lagano prošao Robina Haasea. U prvom setu, uz manje probleme, s dva breaka došao je do velike prednosti koju je kapitalizirao sigurnim servisom za 4:6. Nastavak meča u potpunosti je pripao Španjolcu koji sa 2:6 zaključuje meč i vrlo uvjerljivo prolazi u četvrtfinale.

ATP Cincinnati, drugo kolo:
Chung (Južna Koreja) - Del Potro (Argentina, 4) 2:6 3:6

ATP Cincinnati, osmina finala:
Raonić (Kanada) - Šapovalov (Kanada)
7:6(6) 6:4
Haase (Nizozemska) - Carreno-Busta (Španjolska, 13) 4:6 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!