Tenis

Prva igračica svijeta upisala novu pobjedu, Kvitova se namučila protiv Mertens

Petar Jenjić • subota, 18.08.2018.
Prva igračica svijeta upisala novu pobjedu, Kvitova se namučila protiv Mertens
Foto: EPA

Završeni su i četvrtfinalni mečevi ženskog dijela turnira u Cincinnatiju, a do novog polufinala stigla je Simona Halep koja je svladala Lesiju Curenko. Do prvog polufinala u Cincinnatiju stigla je Arina Sabalenka koja je u dva seta bila bolja od Madison Keys...

Češka tenisačica Petra Kvitova uspjela je slomiti otpor Elise Mertens te doći do pobjede u tri seta(7:5, 5:7, 6:3), nakon dva sata i 44 minute provedene na terenu.

Sjajno je Čehinja otvorila meč i povela s 5:0, ali s pet uzastopnih gemova uzvraća Mertens. Ipak, Belgijka nije uspjela izboriti tie-break, Kvitova je oduzela servis protivnici pri vodstvu 6:5 i stigla do prvog seta.

Identičnim rezultatom, ali na drugu stranu, otišao je drugi, a posljednji je bolje otvorila Mertens koja je povela s 2:0. Sljedeća četiri gema dobila je češka tenisačica, no iako se mučila na vlastitom servisu, prednost je do kraja uspjela sačuvati.

Prva igračica svijeta Simona Halep u dva je seta svladala ukrajinsku predstavnicu Lesiju Curenko nakon tek 76 minuta provedenih na terenu (6:4, 6:1). Bio je to njen drugi meč u danu nakon što je ranije svladala Ashleigh Barty.

Nije se činilo da će rumunjska tenisačica tako lako doći do pobjede. Curenko je u prvom setu imala vodstvo 4:1 i 0:40, no tu je i potpuno stala. Halep do kraja meča igra impresivno pri čemu gubi tek jedan gem. Dodajmo i to kako u Cincinnatiju traži drugu uzastopnu titulu nakon što je osvojila Montreal.

Drugi pobjedu u jednom danu ostvarila je i Kiki Bertens koja je nakon slavlja nad Anett Kontaveit svladala i petu nositeljicu Elinu Svitolinu. Nizozemka je stigla do pobjede sa 6:4, 6:3 nakon sat i 26 minuta provedenih na terenu.

Ruskinja je bolje krenula i meč nakon što je povela s 4:1, međutim, do kraja seta nije uspjela dobiti nijedan gem. Drugi je set ponovno otišao na stranu Bertens koja je stigla do dva breaka prednosti. Povela je nizozemska tenisačica s 5:2 i mirno zaključila meč u svoju korist.

Nakon što je ranije ovog tjedna svladala Karolinu Pliškovu i Caroline Garcia novi trijumf upisala je Arina Sabalenka koja je u dva seta (6:3, 6:4), nakon sat i 17 minuta igre, svladala finalisticu prošlog US Opena Madison Keys.

Vrlo dobar meč odigrala je bjeloruska tenisačica koja nije dozvolila nijedan break u cijelom dvoboju. Spasila je svih deset break prilika američke tenisačice kojoj je po jednom u svakom setu uspjela oduzeti servis i u konačnici stići do pobjede.

Masters Cincinnati, četvrtfinale:
Petra Kvitova (6) - Elise Mertens (15) 7:5, 5:7, 6:3
Simona Halep (1) - Lesia Curenko 6:4, 6:1
Kiki Bertens - Elina Svitolina (5) 6:4, 6:3
Arina Sabalenka - Madison Keys (13) 6:3, 6:4

Masters Cincinnati, polufinale:
Petra Kvitova (6) - Kiki Bertens
Simona Halep (1) - Arina Sabalenka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!