Nogomet

Mandžukić: "Dalić je od prvog dana odavao uvjerenje kako smo sposobni za velike stvari"

Petar Jenjić • subota, 18.08.2018.
Mandžukić: "Dalić je od prvog dana odavao uvjerenje kako smo sposobni za velike stvari"
Foto: FaH

U razgovoru za Sportske novosti Mario Mandžukić osvrnuo se na slučaj "Kalinić", izborniku Daliću kao osobu s kojom se može razgovarati, kao i odličnoj atmosferi tijekom Svjetskog prvenstva...

Prije nekoliko dana Mario Mandžukić objavio je završetak reprezentativne karijere, a danas je u razgovoru za Sportske novosti pričao o svemu što se događalo u Rusiji pa tako i o Nikoli Kaliniću.

"Izbornik je imao naviku razgovarati pojedinačno s igračima na terenu. Dva dana prije Nigerije prišao mi je i kazao: "Mandžo, s tobom planiram krenuti u utakmicu, a da u drugom dijelu uđe Kale ili da krene on pa da u nastavku uđeš ti." Uzvratio sam mu kako je on šef i on odlučuje sve te je na tome i ostalo. Baš sam taj trening onda odradio do kraja, 200 na sati. Možda mu je ta reakcija na treningu olakšala da donese odluku tko će igrati, a možda i nije. Ne znam."

"Dalić je stigao u najtežem trenutku i postavio se hrabro. Od prvog je dana odavao uvjerenje kako smo sposobni za velike stvari. Imao je gard i odisao je spremnošću. Time nas je zarazio", nastavio je Mandžukić o izborniku.

Ispričao je hrvatski napadač i jednu anegdotu nakon prijateljske utakmice i poraza od Perua.

"Nakon Perua, protiv kojeg sam bio vrlo loš, bio sam ljut na sebe. Igrao sam na desnom krilu što nije baš moja pozicija, ali moraš nešto pokazati gdje god te izbornik odluči postaviti. Nismo bili na visini zadatka kao momčad, ali primarno sam bio razočaran samim sobom. Kad smo se vratili u hotel i prije nego što smo se mi koji smo se vraćali kući spakirali, zamolio sam Dalića za pet minuta razgovora. Rekao sam mu iskreno što mi je u mislima, a to je da na poziciji na kojoj sam igrao ne mogu doprinijeti momčadi i da možda ima boljih rješenja. Nisam se žalio, samo sam konstatirao da je očito da ondje nisam od koristi."

"Dalić me saslušao i kazao kako se slaže sa mnom te da ću ubuduće konkurirati za mjesto u vrhu napada. Nije rekao da ću igrati, nego da će me tamo koristiti kad budem igrao. To je samo jedan primjer kako smo s izbornikom funkcionirali. Dalić je osoba s kojom se može razgovarati, koja sasluša, uzme u obzir, iznese svoje mišljenje, a njegova je zadnja. Sve su to bili dobronamjerni razgovori i zbog takvog se pristupa svi nakon njih osjećamo bolje."

Posebno se Mandžukić osvrnuo i na atmosferu unutar momčadi.

"Atmosfera je bila odlična. Iako se sumnjalo, jer je i u prošlim prilikama bila dobra atmosfera, ali ovaj puta bilo je posebno. Bili smo zajedno 45 dana bez povišenog tona, ružne riječi, krivog pogleda, pada koncentracije na treningu, krivog pogleda ili pristupa obavezama. Osjetilo se nešto posebno, da smo usredotočeni na nešto veliko", zaključio je Mandžukić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!