Košarka

Rađa: "Igrali su kao momčad i zato su uspjeli, nitko od njih nije želio postati zvijezda"

Petar Jenjić • nedjelja, 19.08.2018.
Rađa: "Igrali su kao momčad i zato su uspjeli, nitko od njih nije želio postati zvijezda"
Foto: FaH

Dino Rađa i Stojko Vranković još su jednom čestitali mladim hrvatskim košarkašima do 16 godina na osvojenom europskom zlatu. Rađa je istaknuo kako je razlog uspjeha taj što su igrali kao momčad i što nitko nije želio postati zvijezda...

Kako je završilo Europsko prvenstvo do 16 godina već je svima poznato, Hrvatska je pobjedom protiv Španjolski postala europski prvak! Nakon završetka turnira u Novom Sadu mladi su se košarkaši vratili u Zagreb gdje im je na trofeju čestitao predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

"Niste pokazali samo da ste zlatni na terenu, već ste takvi i u ponašanju, a to može biti na ponos vašim roditeljima i svima nama. Odmorite se i nemojte školu zaboraviti."

Na njegove se riječi nadovezao i Dino Rađa koji je kazao kako su pokazali iznimnu hrabrost i nesebičnost zbog koje su igrali kao ekipa.

"Po tko zna koji put već, čestitka svima koji su u ovome sudjelovali. Želio bih prvo istaknuti roditelje koji mogu biti ponosni zbog načina ponašanja. Ova je ekipa projekt Saveza, bili smo svjesni kako moramo krenuti prema mlađima i da od početka trebamo unijeti ljubav prema reprezentaciji kako kasnije ne bi bilo otkaza. Pokazali su velika hrabrost, a to je jedan od trenutaka koji ne možeš naučiti jer se s time rađaš."

"Igrali su kao momčad i zato su uspjeli. Vidjelo se na njima da su prijatelji i da ginu jedan za drugoga. Nitko nije želio postati zvijezda već je svatko od njih dočekao svojih pet minuta. To se na kraju isplatilo", nastavio je Rađa i kazao kako nije mogao suspregnuti emocije.

"Neka ne misle da su postali igrači jer svi se trebaju pogledati u ogledalo i vidjeti što im nedostaje, to je jedini ispravan put da svaki od njih napravi karijeru. Trebaju se pogledati u ogledalo i vidjeti tko što želi, ići na kavu ili na trening. Roditelji, ne slušajte menadžere, pustite trenerima da ih vode. Igrači rade za menadžere, a trebalo bi biti obrnuto. Ovih dana sam se isplakao kao rijetko kada, priuštili ste mi veliko zadovoljstvo i hvala vam na tome", zaključio je Rađa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10819.08.2018. u 20:50
    ljepa fotka....jedinstveni trenuci
    narada108
  • raz_bojnik19.08.2018. u 15:09
    tko želi od njih propasti neka ide u cedevitu
    raz_bojnik