Tenis

Škugor sjajno krenuo u glavnom ždrijebu, lakoćom svladao 74. igrača svijeta

Mihaela Bradovski • utorak, 21.08.2018.
Škugor sjajno krenuo u glavnom ždrijebu, lakoćom svladao 74. igrača svijeta
Foto: EPA

Franko Škugor prošao je u drugo kolo glavnog ždrijeba u Winston Salemu pobjedom protiv 74. igrača svijeta Pierre-Huguesa Herberta u dva seta...

Iako je poražen u finalu kvalifikacija od Horacija Zeballosa, Franko Škugor dobio je priliku za nastup u glavnom ždrijebu i na odličan način ju je iskoristio.

Prvi protivnik bio mu je Pierre-Hugues Herbert, Francuz koji poput Škugora igra jako dobro u konkurenciji parova, no osim toga i u singlu je vrlo dobar te i tu bilježi kvalitetne rezultate.

Međutim Škugor je bio vrlo raspoložen, odigrao je odličan meč i za samo 75 minuta stigao je do pobjede 6:2, 6:3 i izborio prolaz u drugo kolo.

Već sam ulazak u meč bio je odličan, Škugor je odmah stigao do breaka, nakon toga spasio break priliku i u završnici seta još jednom oduzeo Francuzu servis i dobio set sa 6:2.

I na startu drugog seta odmah je napravio break da bi se Herbert uspio vratiti na 3:3, ali kratko je bio u igri. Škugor nakon toga radi još dva breaka, uzima sva tri naredna gema i prolazi dalje.

Iako je imao samo 51 posto ubačaja prvog servisa, uspio je upisati pobjedu bez većih problema i uz samo jedan izgubljeni servis gem. Drugo kolo donosi mu drugog nositelja Pabla Carrena Bustu što će biti daleko veći izazov.

Winston Salem, prvo kolo:
Franko Škugor (Hrvatska, Q) - Pierre-Hugues Herbert (Francuska) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!