Tenis

Borna Gojo bez iznenađenja, Amerikanac slavio u dva seta

Branimir Korać • utorak, 21.08.2018.
Borna Gojo bez iznenađenja, Amerikanac slavio u dva seta
Foto: EPA

Nakon što je Franko Škugor upisao pobjedu u prvom kolu Winston Salema, Borna Gojo također je odradio svoj meč, ali za razliku od Škugora nije uspio doći do pobjede...

Ryan Harrison ipak je bio prejak i Borna Gojo oprostio se od turnira u Winston Salemu. Hrvatski tenisač ušao je u glavni ždrijeb s pozivnicom organizatora, borio se koliko je išlo, no Amerikanac je ipak bio previsoka prepreka.

Hrvatski tenisač, koji studira u SAD-u na Wake Forestu, pokazao je na sveučilišnoj razini kako vrijedi više od aktualnog rankinga, pobjeđivao je i prošle godine u kvalifikacijama Winston Salema Rubena Bemelmansa, ove godine u Lexingtonu Liama Broadyja i Toma Jombyja te ćemo ga sve češće gledati i na Challengerima.

Harrison je već renomirano ime u teniskom svijetu, igrač koji je samo ove godine dva puta došao do finala na ATP Touru, no nije pregazio hrvatskog tenisača koji je u drugom setu bio potpuno ravnopravan.

U prvom setu pao je u završnici. U prva četiri gema bio je potpuno ravnopravan, nakon toga uslijedio je pad i izgubio je naredna četiri gema i set. Imao je priliku u oba servis gema Harrisona vratiti break, ali Amerikanac se izvukao.

U drugom setu obojica su čvrsto držali svoje početne udarce sve do 4:4 kada Harrison dolazi do breaka i nakon toga uz manje probleme na servisu za meč dovršava posao.

Amerikanac je pogodio 12 aseva, tri puta oduzeo hrvatskom tenisaču servis i spasio sve tri break lopte s kojima se suočio.

Gojo će pamtiti iskustvo igranja u glavnom ždrijebu na ATP Touru i okrenut će se budućim nastupima s ciljem popravljanja rankinga nakon što je tek ušao u 500 najboljih igrača svijeta.

Winston Salem, prvo kolo:
Ryan Harrison (SAD) - Borna Gojo (Hrvatska, WC) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!