Nogomet

Treći Englez u povijesti: David Beckham dobitnik predsjedničke nagrade UEFA-e

Petar Jenjić • utorak, 21.08.2018.
Treći Englez u povijesti: David Beckham dobitnik predsjedničke nagrade UEFA-e
Foto: EPA

David Beckham dobit će predsjedničku nagradu UEFA-e za 2018. godinu, objavila je krovne europska nogometna organizacija, a uručenje će se održati nešto kasnije ove godine...

Treći Englez u povijesti ove će godine osvojiti predsjedničku nagradu UEFA-e za profesionalne i osobne uspjehe u karijeri. Nakon sir Bobbyja Robsona 2002. i sir Bobbyja Charltona 2008. godine, ovoga je puta ta čast pripala Davidu Beckhamu.

Nekadašnji engleski reprezentativac te igrač Manchester Uniteda, Real Madrida, Milana, PSG-a i LA Galaxyja je, prema riječima predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina: "Istinska nogometna legenda svoje generacije."

"Predsjednička nagrada prepoznaje izvanredna postignuća, profesionalnu izvrsnost i primjer ljudskih kvaliteta. Odabrao sam Davida Beckhama kao ovogodišnjeg dobitnika jer je globalni ambasador nogometa te promicatelj igre i njenih vrijednosti u svim dijelovima svijeta. Njegov humanitarni trud koji je pomogao mnogoj djeci u svijetu također treba slaviti", dodao je Čeferin.

U izjavi za medije Beckham je rekao kako je ponosan što je dobitnik nagrade kojom se pridružio mnogim velikanima koji su ju dobili ranijih godina. Podsjetimo, prošle godine nagradu je osvojio Francesco Totti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!