Nogomet

VIDEO: Nijedna pobjeda domaćina, PSV slavio u Bjelorusiji, Grcima i Austrijancima remiji

Branimir Korać • utorak, 21.08.2018.
VIDEO: Nijedna pobjeda domaćina, PSV slavio u Bjelorusiji, Grcima i Austrijancima remiji
Foto: EPA

Odigrane su prve tri utakmice play-offa Lige prvaka, a nakon njih gosti mogu biti zadovoljniji. Nitko od domaćina nije uspio doći do pobjede...

Crvena zvezda na praznoj Marakani ugostila je Salzburg u dvoboju momčadi koje očajnički žele napokon do Lige prvaka. Nakon prve utakmice sve je otvoreno, u izjednačenom dvoboju na Marakani pogodaka nije bilo.

Posao bi za Austrijance svakako bio teži da je Zvezda imala pomoć navijača, ali zbog Uefine kazne bila je prisiljena igrati pred praznim tribinama, no i u takvom ozračju pokazala je kako je složila dobru momčad koja se može nositi sa Salzburgom.

Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme, Salzburg je bio bolji i opasniji u prvom dijelu, a Zvezda nakon što se oslobodila u drugom poluvremenu, ali mreže su mirovale. Marin Pongračić kod gostiju je odradio cijelu utakmicu.

Odlična utakmica odigrana je u Borisovu gdje je PSV slavio s 3:2 protiv BATE-a. U potpuno otvorenom susretu Nizozemci su došli do pobjede golom u samoj završnici susreta preko igrača koji je u igru ušao neposredno prije toga.

Domaćin je već u devetoj minuti šokirao favorizirani PSV i poveo preko Jassea Tuominena, ali PSV se do odlaska na odmor uspio vratiti i poravnati golom Gastona Pereira iz kaznenog udarca.

U nastavak susreta bolje su ušli gosti koji nakon 15 minuta dolaze do preokreta golom Hirvinga Lozana, no u 88. minuti veteran Aliaksandr Hleb poravnava na 2:2 nakon loše reakcije vratara Zoeta. Samo minutu kasnije PSV ponovno dolazi do vodstva, nakon ubačaja s lijeve strane glavom loptu u mrežu šalje Donyell Malen.

PAOK može biti itekako zadovoljan nastupom u Lisabonu otkud se vraća neporažen, a zabio je i pogodak u gostima što ga stavlja u dobru poziciju. Benfica je bila opasnija, više prijetila, ali nije bilo preciznosti.

Sjajno je branio i vratar gostiju Paschalakis koji je skupio niz teških obrana i zadržao svoju momčad u borbi za prolaz.

Domaćin je stigao do vodstva u samoj završnici prvog dijela golom Pizzija iz kaznenog udarca, ali u nastavku susreta Grci su ipak došli do poravnanja i vrijednog gola u gostima. Strijelac je bio u 76. minuti Amr Warda.

Filip Krovinović i dalje je van pogona te se radi na povratku na teren nakon teške ozljede.

Liga prvaka, play-off, prve utakmice:
Crvena zvezda - Salzburg 0:0
BATE Borisov - PSV Eindhoven 2:3
Benfica - PAOK 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!