Nogomet

Dalić: "Ponosan sam na svoje igrače koji su napravili nešto povijesno za sebe, za naš nogomet i našu naciju"

Petar Jenjić • četvrtak, 23.08.2018.
Dalić: "Ponosan sam na svoje igrače koji su napravili nešto povijesno za sebe, za naš nogomet i našu naciju"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za službene stranice FIFA-e osvrnuo se na Svjetsko prvenstvo, kazavši kako i dalje vlada osjećaj kao da sanjaju. Osvrnuo se i na Luku Modrića ističući kako je zaslužio nagradu za igrača godine...

IO HNS-a na današnjoj je sjednici potvrdio Zlatka Dalića kao novog-starog izbornika A reprezentacije. U razgovoru za fifa.com hrvatski se izbornik osvrnuo na veliko ljeto koje je iza njega i hrvatskog nogometa.

"Još uvijek vlada taj osjećaj kao da sanjamo. Kad smo se vratili u Zagreb, dočekalo nas je više od pola milijuna ljudi i taj dan nitko od nas neće zaboraviti. Bilo je to nevjerojatno ljeto za nas i vjerojatno će nam trebati još nekoliko godina kako bismo shvatili što smo uspjeli ostvariti. Kada smo vidjeli koliko je rezultat značio ljudima, shvatili smo značaj našeg puta u Rusiji. Ponosan sam na svoje igrače koji su napravili nešto povijesno za sebe, za naš nogomet i našu naciju."

"Samo Njemačka i Francuska imaju više medalja na Svjetskim prvenstvima u zadnjih 20 godina od nas. To nemaju ni Brazil, Argentina, Španjolska ni Italija."

Hrvatski izbornik jedan je od kandidata za trenera godine, a s tom se nagradom ne opterećuje previše.

"Najvažnije pobjede su protiv Nigerije, Islanda, Argentine, Danske, Rusije i Engleske. Svaka individualna nagrada nije važna kao srebrna medalja koju smo osvojili kao ekipa. Mogu samo biti zahvalan svojim igračima na sjajnom nastupu na Svjetskom prvenstvu što me i dovelo u ovu poziciju. Osvojio tu nagradu ili ne, ovo ljeto mi je najbolji sportski period u životu."

Iako sebe nije želio staviti u prvu plan, nada se kako će nagradu za najboljeg igrača godine odnijeti Luka Modrić.

"Nema dileme o tome je li Luka Modrić zaslužio nagradu. Već je dugački niz godina ključan igrač Real Madrida. Međutim, teško je bilo kome osvojiti individualnu nagradu pored Lea Messija i Cristiana Ronalda. Ipak, Luka je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva, ključan igrač Reala u Ligi prvaka i zaslužuje postati najbolji. Što je mogao više od toga učiniti?"

"Idealan je nasljednik Ronalda i Messija, ponizan, veliki radnik i uvijek daje sve od sebe. Ne vidim nijednog nogometaša koji je zaslužio tu nagradu više od njega i siguran sam kako svijet nogometa to i vidi."

Po završetku intervjua osvrnuo se na to kako je potpuno drugačije voditi reprezentaciju nego neki klub.

"Drugačije je voditi reprezentaciju od kluba. Igračima se trudim biti dobar trener i imati dobar odnos s njima kako bi vladalo međusobno povjerenje. Uvijek sam iskren do kraja i nastojim biti jasan u svojim idejama i planovima. Kada svi shvate kako smo tu jedni za druge, a ne za samog sebe, to je dobra podloga za nastavak rada na taktici, kondiciji i svemu što je povezano s nogometom", zaključio je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!