Tenis

Jana Fett na korak do glavnog ždrijeba, Karlović neočekivano poražen

Branimir Korać • petak, 24.08.2018.
Jana Fett na korak do glavnog ždrijeba, Karlović neočekivano poražen
Foto: EPA

Hrvatskim predstavnicima u glavnom ždrijebu US Opena mogla bi se priključiti i Jana Fett koja je došla do trećeg kola kvalifikacija. Ivo Karlović definitivno neće biti u glavnom turniru...

Jana Fett nastavlja s dobrim nastupima u New Yorku, upisala je i drugu pobjedu te ju samo još jedna pobjeda dijeli od ulaska u glavni turnir. U drugom kolu kvalifikacija svladala je Makedonku Linu Gjorčesku u tri seta.

Oba dosadašnja meča Fett je riješila u svoju korist u tri seta, prvo je svladala Kineskinju Yuxuan Zhang, a sada i Makedonku. Za pobjedu je trebala malo manje od dva sata i igrat će u trećem kolu protiv Danielle Lao.

Fett je makedonsku igračicu svladala sa 6:3, 2:6, 6:3, u sva tri seta prva je došla do breaka, ali u drugom setu imala je problema na svom servisu i tu se Makedonka vratila.

Protiv Lao je igrala i prošle godine u trećem kolu kvalifikacija US Opena izgubivši u tri seta, a ovaj put ipak će pokušati doći do pobjede. Amerikanka je imala lakši posao u kvalifikacijama i još nije izgubila niti set.

Za razliku od Jane Fett, Ivo Karlović nije bio uspješan. Neočekivano je poražen od 22-godišnjeg Amerikanca Collina Altamirana, igrača koji vrlo rijetko uopće igra na Challengerima i uglavnom nastupa na ITF turnirima. Altamirano je slavio u dva seta sa 7:5, 6:4.

Amerikanac se u prvom setu dobro nosio s Karlovićevim servisom i u čak tri gema imao je break lopte dok je u drugom setu Ivo prokockao 0:40 u četvrtom gemu. U oba seta servis je izgubio u samoj završnici.

Ovo je prvi put još od 2003. godine da je Karlović ispao u kvalifikacijama na Grand Slam turnirima, tada je u Roland Garrosu izgubio u drugom kolu kvalifikacija od Španjolca Oscara Hernandeza s glatkih 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!