Nogomet

VIDEO: Livaja pokazao zašto ga je Dalić zvao, Prce do prvog seniorskog gola

Branimir Korać • nedjelja, 26.08.2018.
VIDEO: Livaja pokazao zašto ga je Dalić zvao, Prce do prvog seniorskog gola
Foto: EPA

Hrvati su bili produktivni i ove subote, a među njima i Marko Livaja koji je odigrao dobru utakmicu protiv Giannine te upisao pogodak i asistenciju...

U prvenstvu BiH nastupa niz hrvatskih igrača, a jedan od njih sudjelovao je u pobjedi svoje momčadi ovu subotu. Sloboda je u Tuzli na Tušnju bila bolja od Radnika iz Bijeljine s 2:0, a među strijelce se upisao bivši igrač Cibalije Ivan Baraban. Baraban je zabio u 63. minuti vodeći pogodak, a konačnih 2:0 postavio je Zukić u 80. minuti.

S ovom pobjedom Sloboda je došla do četvrte pozicije i za vodećim Sarajevom kasni tri boda dok je Radnik pao na šesto mjesto s bodom manje od Slobode.

Mladi stoper Franjo Prce postigao je svoj prvi pogodak u seniorskoj karijeri i to u debiju u dresu Omonije protiv Alkija. Dosta se Omonia mučila u tom susretu, a onda je Prce u 43. minuti zabio jedini pogodak i donio pobjedu svojoj momčadi.

Bio je to susret prvog gola ciparskog prvenstva, a Prce je odradio cijelu utakmicu.

Među strijelce upisao se i Nikola Gatarić koji nosi dres slovačkog Sereda. Sered je u šestom kolu ugostio Podbrezovu i upisao poraz 2:1 iako je poveo golom Gatarića u 20. minuti. U nastavku susreta Michal Breznanik s dva pogotka u kratkom razdoblju donio je preokret gostima.

Gatarić je igru napustio u 74. minuti kada ga je zamijenio Martin Sus. Kod pobjednika Dubrovčanin Stijepo Njire ušao je u igru u 60. minuti umjesto Matuša Mikuša.

Kao šećer na kraju dolazi još jedan sjajan nastup Marka Livaje koji se potpuno preporodio u AEK-u i igra sjajan nogomet. U pobjedi u prvom kolu protiv Giannine 2:0 bio je strijelac i asistent.

U 37. minuti krasno je izvrtio čuvara i onda idealno proigrao Ezequiela Poncea koji lakoćom zabija za vodstvo, a u 47. minuti i sam je zabio i to nakon kombinacije s Michalisom Bakakisom.

Kako je pred AEK-om posljednji obračun za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka, trener Ouzounidis sačuvao ga je u završnici susreta i izvadio iz igre u 67. minuti kada je na teren poslao Petrosa Mantalosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!