Tenis

Donna Vekić oprostila se od US Opena, 18. igračica svijeta ipak bolja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.08.2018.
Donna Vekić oprostila se od US Opena, 18. igračica svijeta ipak bolja
Foto: EPA

Donna Vekić nije se dugo zadržala u glavnom ždrijebu US Opena. Prvo kolo donijelo je odmah poraz i to protiv Latvijke Anastasije Sevastove u tri seta...

Anastasija Sevastova zaustavila je Donnu Vekić u prvom kolu US Opena pobjedom u tri seta. Vekić je imala priliku na početku trećeg seta odvesti meč na svoju stranu, ali nije iskoristila pruženu priliku.

Latvijka je tako nastavila niz pobjeda u međusobnim mečevima, ne odgovara Donni koja ju nikada nije pobijedila i u dosadašnja četiri međusobna dvoboja ima isto toliko poraza.

U New Yorku je Vekić već u prvom gemu imala break priliku koju nije iskoristila i nakon toga je dosta griješila, Sevastova čak i nije morala puno toga napraviti, Vekić joj je dosta pomogla i uz dva izgubljena servisa izgubila je prvi set sa 6:2.

Drugi set donio je potpuno drugačiju sliku. Tu je Donna igrala odlično, bila je preciznija i set je otvorila s duplim breakom i 3:0. Sevastova je vratila jedan izgubljeni servis, ali priliku za povratak u set nije dobila i Vekić uz još jedan break uzima set sa 6:2.

U tom ritmu mogla je nastaviti i u trećem setu. U prvom gemu propustila je tri break prilike i nakon toga ipak pala. Na servisu Sevastove više se nije uspjela približiti break loptama, Latvijka je igrala vrlo dobro i ključnim breakom kod 2:1 krenula je prema pobjedi.

Završilo je 6:2, 2:6, 6:3 za Sevastovu koja potvrđuje vrlo dobru formu i prolazi u drugo kolo US Opena. Tamo će igrati protiv bolje iz meča između Polone Hercog i Claire Liu, dvije igračice koje ne bi smjele predstavljati poseban problem za Sevastovu.

US Open, prvo kolo:
Anastasija Sevastova (Latvija, 19) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:2, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!