Tenis

Kaia Kanepi šokirala prvu igračicu svijeta na otvaranju US Opena

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.08.2018.
Kaia Kanepi šokirala prvu igračicu svijeta na otvaranju US Opena
Foto: EPA

Kaia Kanepi priredila je veliko iznenađenje na samom otvaranju US Opena, estonska tenisačica u dva je seta svladala prvu tenisačicu svijeta Simonu Halep...

Posljednji Grand Slam sezone tek što je krenuo, a već se dogodilo iznenađenje u ženskom dijelu turnira. Nakon što je još u Roland Garrosu osvojila svoj prvi Grand Slam sezone, prva igračica svijeta Simona Halep izgubila je meč prvog kola i zaključila natjecanje u New Yorku.

Tako je po prvi puta u Open eri prva nositeljica ženskog turnira zaključila svoj nastup na samom otvaranju turnira. Bolja je od rumunjske tenisačice bila Kaia Kanepi koja je stigla do pobjede u dva seta, nakon sat i 17 minuta provedenih na terenu. Bilo je 6:2, 6:4.

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Estonke, inače 44. igračice svijeta, koja je prošle godine na istom turniru iz kvalifikacija stigla do četvrtfinala.

Prvi je set potpuno glatko otišao na stranu Kanepi koja je iskoristila svoje dvije jedine break prilike i stigla do dva breaka prednosti, a pritom nije dopustila nijednu priliku protivnici na vlastitom servisu.

I drugi je set otvorila s dva breaka prednosti, a Halep je iz nemoći razbila reket. Nakon toga uspjela se malo razbuditi pa je stigla do poravnanja na 4:4. Ipak, Kanepi uzvraća novim breakom i dolazi do pobjede 6:4.

US Open, 1. kolo:
Kaia Kanepi - Simona Halep (1) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!