Nogomet

Bjelica: "Bolja ekipa nije otišla u Ligu prvaka. Nogomet je ponekad okrutan sport"

Jan Šneler • utorak, 28.08.2018.
Bjelica: "Bolja ekipa nije otišla u Ligu prvaka. Nogomet je ponekad okrutan sport"
Foto: FaH

Nažalost, unatoč dobroj igri i gromoglasnoj podršci publike, Dinamo nije uspio proći Young Boyse i ući u grupnu fazu Lige prvaka, a vidno razočaran time bio je i trener Modrih Nenad Bjelica...

Lijepo je večeras bilo šezdesetak minuta u Maksimiru. Tribine su gorjele, Dinamo je definitivno imao 12. igrača u vidu onih najvjernijih navijača kojima se često pridružio i cijeli stadion. Sve je išlo po planu, pogodak Izeta Hajrovića u sedmoj minuti samo je dodatno zapalio tribine. Nažalost, sredinom drugog dijela sve se okrenulo u korist Young Boysa. Bolju igru Dinama presjekao je jedanaesterac za Švicarce.

"Razočaran sam jer imam dojam da bolja ekipa nije otišla u Ligu prvaka. Mislim da smo više zaslužili ući u Ligu prvaka zbog našeg zalaganja, igre i naših šansi. Samo smo 20 minuta imali problema u Bernu s ovom ekipom. Ako samo današnju utakmicu analiziramo, onda je Dinamo bio bolja momčad i jedini imao šanse. Nisam vidio nikakvu dominaciju Young Boysa, nikakve velike prilike. Po meni je sudac nasjeo na jednu provokaciju, a još ima i suca pored gola. Poslije toga je bila još jedna situacija kada nije vidio igru rukom", rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Bio je Bjelica jako ljut na suca utakmice Bjorna Kuipersa koji je dosudio dvojben kazneni udarac, a potom previdio i igranje rukom Christiana Fassnachta što je bilo uvod u korner iz kojeg je postignut drugi pogodak. Nakon utakmice Bjelica je proveo neko vrijeme u razgovoru s nizozemskim sucem, no od toga nije bilo previše koristi.

"U nogometu ponekad pobijedite bez šuta na gol, uz poklonjeni penal i igru rukom. To je nogomet. Zadovoljan sam dečkima kako su reagirali, kako su se trudili nakon što su gubili. Pokazali smo puno više, ali nogomet je ponekad okrutan", dodao je Bjelica.

Ipak, trener Dinama otkrio je kako je izuzetno zadovoljan igrom svoje momčadi. Doista, Dinamo je u trenucima izgledao sjajno. Preko Hajrovića i Mislava Oršića bio je opasan i činilo se u prvom dijelu kao da je samo pitanje trenutka kada će Modri doći do drugog pogotka. Nažalost, to se nije dogodilo, no Bjelica je istaknuo trud svojih igrača i još jednom zahvalio publici na fantastičnoj podršci.

"Mislim da možemo biti zadovoljni što smo pokazali, ali naravno žao mi je navijača i dečkiju. Dali su sve od sebe. Sretni smo što je publika došla u takvom broju i podržala nas. Okrećemo se Europskoj ligi, idemo utakmicu po utakmicu i želimo se prezentirati na najbolji mogući način", zaključio je trener Dinama.

Napomenimo za kraj kako će Dinamo svoje protivnike u grupnoj fazi Europske lige saznati u petak, 31. kolovoza u 13 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik29.08.2018. u 12:58
    Bolja ekipa ne pocinje igrati i napadati tek kad gubi...
    lambik