Nogomet

Seoane: "Ne znam je li pobijedila bolja momčad, ali svakako momčad koja je pokazala jaču mentalnu snagu"

Jan Šneler • srijeda, 29.08.2018.
Seoane: "Ne znam je li pobijedila bolja momčad, ali svakako momčad koja je pokazala jaču mentalnu snagu"
Foto: FaH

Trener Young Boysa Gerardo Seoane bio je vrlo staložen i miran premda izuzetno sretan zbog velike pobjede svoje momčadi i prvog ulaska u grupnu fazu Lige prvaka...

Iako je teško prigovoriti riječima trenera Dinama Nenada Bjelice kako su Modri bili kvalitetniji u današnjem susretu, točne su i riječi trenera Young Boysa Gerarda Seoanea. Švicarski trener bio je vrlo skroman i staložen te je priznao kako njegova momčad nije dobro stajala u prvom dijelu susreta.

"U prvom poluvremenu nije nedostajalo volje nego manjka samopouzdanja. Nakon izjednačenja krenuli smo puno jače. Imali smo dobrih planova u prvom dijelu, ali nije bilo efektivnih šansi za postizanje pogodaka. U nogometu sve ovisi o trenucima i epizodama. Ne znam je li bolja momčad pobijedila, ali svakako momčad koja je igrala bolje i pokazala jaku mentalnu snagu. Razmišljao sam već i prije o uvođenju Assalea. Nisam namjeravao izvaditi Sulejmanija, ali tako je ispalo", rekao je Seoane.

Švicarski trener, slično kao i Bjelica, tek nedavno je preuzeo klupu Young Boysa i još uvijek slaže momčad po svojoj volji. Young Boyse očekuju teški ispiti u Ligi prvaka i sigurno je kako će švicarski klub naići na suparnike koji su puno kvalitetniji od onih s kojima su igrali proteklih godina u Europskoj ligi. S druge strane, Seoane smatra da Dinamo ima jako dobre šanse u Europskoj ligi.

"Ovo je bilo vrlo burno razdoblje i brzo se odvijalo, ali sam sretan što smo osvojili naslov prvaka Švicarske i nastavljamo dalje s ostvarivanjem ciljeva. Dinamo ima veliki potencijal koji tek mora razviti, a što se nas tiče čekaju nas puno teža i ozbiljna iskušenja", dodao je švicarski trener.

Za kraj, glasnogovornik kluba otkrio je i kakvo je stanje s teško ozlijeđenim Miralemom Sulejmanijem. Srpski napadač ostao je nakon jednog duela s Petrom Stojanovićem na terenu i situacija je bila toliko ozbiljna da su ga iznijela bolnička nosila.

"Sulejmani je ostao kratko bez svijesti, imao je blaži potres mozga. Zbrinut je u bolnici i sigurno će nekoliko dana provesti tamo", otkrili su iz švicarskog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!