Tenis

Petra Martić zaustavljena i u prvom kolu konkurencije ženskih parova

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.08.2018.
Petra Martić zaustavljena i u prvom kolu konkurencije ženskih parova
Foto: EPA

Nakon što je poražena u prvom kolu singla, Petra Martić oprostila se od US Opena i u konkurenciji ženskih parova.U paru s Darijom Gavrilovom upisala je poraz u tri seta...

Elise Mertens i Demi Schuurs bile su kobne za Dariju Gavrilovu i Petru Martić u prvom kolu US Opena u konkurenciji ženskih parova. Belgijsko-nizozemska kombinacija slavila je nakon gotovo dva sata igre u tri seta.

Bio je to prilično neugodan ždrijeb za Martić i Gavrilovu, Mertens i Schuurs nedavno su igrale finale turnira u Cincinnatiju gdje su nanizale četiri pobjede, dogurale su i do finala u Birminghamu te osvojile Hertogenbosch dok Martić i Gavrilova nisu zajedno nastupale. Općenito obje relativno rijetko igraju parove, njihova koncentracija usmjerena je na singl.

U ovom meču uspjele su prve doći do breaka, ali Mertens i Schuurs ipak su potvrdile kvalitetu i napravile preokret čime su uzele prvi set sa 6:3.

Mogle su meč riješiti i u dva seta, u drugom setu povele su s 4:3 uz break, ali odmah su uzvratile Gavrilova i Martić te novim breakom u završnici uzele set sa 7:5.

To je ipak bilo sve što su napravile, u trećem setu Mertens i Schuurs odmah su pobjegle na 4:0 i mirno privele meč kraju te izborile nastup u drugom kolu.

US Open, ženski parovi, prvo kolo:
Elise Mertens/Demi Schuurs (Belgija/Nizozemska, 7) - Daria Gavrilova/Petra Martić (Australija/Hrvatska) 6:3, 5:7, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!