Nogomet

Hrvatske nogometašice u sudačkoj nadoknadi ostale bez prve pobjede u kvalifikacijama

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.08.2018.
Hrvatske nogometašice u sudačkoj nadoknadi ostale bez prve pobjede u kvalifikacijama
Foto: FaH

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija završila je s nastupom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U osam utakmica upisala je tri remija i pet poraza te završila na posljednjem mjestu u skupini...

Vrlo malo je nedostajalo da hrvatska ženska nogometna reprezentacija pobjedom završi nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon što je u sedam kola osvojila samo dva boda, u posljednjem kolu gostovala je u Danskoj i remizirala 1:1.

Jake Dankinje ostale su bez dva boda u borbi za prvo mjesto u skupini sa Švedskom, ali pobjedom u zadnjem kolu na svom terenu, preskočile bi Švedsku i tako izborile izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Dovoljno to govori o snazi Dankinja i koliko je Hrvatska u biti ostvarila dobar rezultat u ovom susretu. Prava je šteta da nije upisala i pobjedu, ona joj ne bi ništa značila po pitanju plasmana, ali svakako bi puno značila po pitanju samopouzdanja.

Hrvatice su povele u 60. minuti pogotkom Izabele Lojne, držale su prednost sve do 92. minute kada Danska preko napadačice Manchester Cityja Nadije Nadim dolazi do poravnanja i boda u ovom susretu.

Za Hrvatsku su kvalifikacije završene, a ostale četiri reprezentacije u skupini imaju za odigrati još po jedan susret.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!