Tenis

Marin Čilić pregazio Poljaka i za samo 80 minuta prošao u treće kolo US Opena

Branimir Korać • petak, 31.08.2018.
Marin Čilić pregazio Poljaka i za samo 80 minuta prošao u treće kolo US Opena
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je u treće kolo US Opena na vrlo dominantan način. Hubert Hurkacz nije imao apsolutno nikakve šanse i visoko je poražen...

Ovo je bilo vrlo uvjerljivo i ekspresno. Upozorenje s Roland Garrosa Marin Čilić shvatio je ozbiljno, odradio je izvrsno meč drugog kola u New Yorku protiv Huberta Hurkacza i ostavio ga bez trećeg kola.

U Parizu Čilić je protiv ovog protivnika također dobro krenuo, ali nakon toga je imao dosta problema i Hurkacz ga je namučio u trećem i četvrtom setu.

Ovdje je bila potpuno drugačija priča i jednosmjeran dvoboj. Poljak je osvojio samo dva gema, zadržao se na terenu svega 80 minuta što je dobra vijest za Marin s obzirom na temperature i vremenske uvjete u New Yorku. Minimalna količina energije je potrošena i Čilić će svježiji dočekati treće kolo.

Oba gema Hurkacz je osvojio u prvom setu. U svom prvom servis gemu izbjegao je break, zatim kod 1:1 imao je 15:40 i tu Čilić kreće. Do kraja meča ispustio je jedan jedini gem i nije dopustio Poljaku nijednu break priliku. Uvjerljivo da uvjerljivije ne može biti.

Marin je pogodio 13 aseva uz 67 posto ubačaja prvog servisa, imao je čak 34 winnera i samo 12 neprisiljenih pogrešaka. Hurkacz čak i nije imao tako pogubnu statistiku winnera i neprisiljenih s obzirom na za njega užasan rezultat. Pogodio je 14 winnera i imao 20 neprisiljenih pogrešaka. Marin je jednostavno igrao predobro.

U trećem kolu Čilića očekuje dvoboj protiv talentiranog Australca Alexa De Minaura s kojim se još nije sastajao. De Minaur je u drugom kolu u četiri seta svladao Francesa Tiafoea.

US Open, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 7) - Alex De Minaur (Australija) 6:2, 6:0, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!