Tenis

Braniteljica naslova slavila protiv Azarenke, Sevastova preokrenula meč protiv Makarove

Petar Jenjić • petak, 31.08.2018.
Braniteljica naslova slavila protiv Azarenke, Sevastova preokrenula meč protiv Makarove
Foto: EPA

Odigrana su četiri meča 3. kola na US Openu, a do pobjede je stigla braniteljica naslova Sloane Stephens koja je bila bolja od Viktorije Azarenke. U zanimljivom meču Anastasija Sevastova preokrenula je protiv Ekaterine Makarove i stigla do slavlja u tri seta...

Braniteljica naslova Sloane Stephens izborila je nastup u osmini finala, odigrala je vrlo dobar meč u kojem je pobijedila Viktoriju Azarenku sa 6:3, 6:4. Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj i treća pobjeda američke tenisačice.

Odličan prvi set na svom servisu odigrala je Stephens, a promašila je samo jedan prvi servis od ukupno 20. Napravila je dva breaka i lakoćom uzela set.

Povela je američka tenisačica i u drugom setu s 3:1, ali Azarenka s dva uzastopna breaka okreće rezultat na svoju stranu. Ipak, na isti način uzvraća i Stephens te uspijeva zaključiti meč u svoju korist.

Do pobjede je stigla i sedma nositeljica Elina Svitolina koja je s dva puta po 6:4 bila bolja od Kineskinje Qiang Wang. U trećem međusobnom susretu Ukrajinka je upisala treću pobjedu, a sada je slavila nakon sat i deset minuta igre.

Svitolina je s breakom u prvom setu povela s 3:1, ali uzvraća Wang i dolazi do poravnanja na 4:4. Međutim, u najgorem trenutku, pri zaostatku 5:4, ponovno gubi servis, a time i set.

Drugi je set Wang otvorila breakom, ubrzo je povela i s 3:1, međutim, nakon toga gubi četiri uzastopna gema, a Svitolina dolazi do servisa za meč. Međutim, nije ga uspjela iskoristiti, a Kineskinja se tek nakratko uspjela vratiti u meč, s obzirom na to da je ponovno pri zaostatku 5:4 izgubila servis.

Elise Mertens također je u dva seta stigla do osmine finala, danas je bila bolja od Barbore Strycove sa 6:3, 7:6 za nešto više od dva sata provedenih na terenu. Bio je to njihov prvi međusobni susret.

18. nositeljica Anastasija Sevastova preokrenula je meč protiv Ekaterine Makarove i nakon nešto više od dva sata igre stigla do pobjede 4:6, 6:1, 6:2, ukupno druge u petom međusobnom dvoboju.

U prvom setu mogli smo vidjeti ukupno pet breakova, a uspješnija je bila Makarova koja je pri vodstvu 5:4 oduzela servis protivnici. Međutim, do kraja meča više to nije mogla ponoviti.

Sevastova je u drugom setu spasila sve četiri break lopte, dok u odlučujućem, trećem nije morala braniti nijednu. Izgubila je ukupno tri gema i zasluženo stigla do osmine finala.

US Open, 3. kolo:
Anastasija Sevastova (19) - Ekaterina Makarova 4:6, 6:1, 6:2
Elise Mertens (15) - Barbora Strycova 6:3, 7:6 (4)
Sloane Stephens (3) - Viktoria Azarenka 6:3, 6:4
Elina Svitolina (7) - Qiang Wang 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!