Tenis

Serena dominantno do pobjede protiv Venus, Kanepi nastavlja s dobrim nastupima

Petar Jenjić • subota, 01.09.2018.
Serena dominantno do pobjede protiv Venus, Kanepi nastavlja s dobrim nastupima
Foto: EPA

Odigrana su još četiri meča trećeg kola na US Openu, a u dvoboju između sestara Williams do pobjede je stigla Serena koja je u cijelom dvoboju ispustila tek tri gema. Do nove pobjede stigla je i Kaia Kanepi koja je ponovno slavila bez izgubljenog seta...

Nakon što je svladala prvu igračicu svijeta Simonu Halep na početku turnira, Kaia Kanepi nastavlja nizati pobjede, a noćas je ponovno bez izgubljenog seta uspjela izboriti osminu finala. Bila je bolja od Rebecce Peterson sa 6:3, 7:6 nakon dva sata i dvije minute igre.

Nijednu break priliku nije dozvolila Kanepi u prvom setu, u kojem je potpuno dominirala. Iskoristila je dvije od sedam šansi za break što je bilo i više nego dovoljno za osvajanje prvog seta.

Drugi je počeo vrlo slabo, kako za jednu, tako i za drugu tenisačicu. U prvih šest gemova vidjeli smo ukupno šest oduzetih servisa. Obje igračice stabilizirale su servis do tie-breaka gdje je Kanepi povela s 5:0, a zatim i zaključila meč u svoju korist.

Ukupno 30. međusobni dvoboj karijere odigrale su sestre Williams, a do 18. pobjede stigla je mlađa sestra Serena koja je u potpunosti dominirala terenom i u konačnici stigla do pobjede 6:1, 6:2 nakon sat i 12 minuta igre.

U cijelom je meču Serena bila potpuno bolja tenisačica. Dopustila je tek jednu break priliku i izgubila tek četiri poena nakon pogođenog prvog servisa. Iskoristila je četiri od deset break prilika i bez većih poteškoća, uz samo tri izgubljena gema, privela meč prema kraju.

Drugu uzastopnu godinu Sofia Kenin plasirala se u treće kolo US Opena, ali dalje od toga ponovno nije išlo. Mladu je američku tenisačicu ovoga puta zaustavila osma nositeljica Karolina Pliškova koja je slavila sa 6:4, 7:6 nakon nešto manje od dva sata igre.

Dobro je krenula domaća igračica i u trećem gemu stigla do breaka prednosti koju čuva sve do 4:2, nakon čega nije uspjela dobiti nijedan gem.

Slična se situacija dogodila i u drugom setu, ali ovoga puta, nakon vodstva 4:2 i izgubljenog servisa, Kenin je uspjela ostati u meču sve do tie-breaka. U 13. igri Pliškova je bila apsolutno dominantna, povela je sa 6:1, a vrlo brzo stigla i do pobjede.

US Open, 3. kolo:
Kaia Kanepi - Rebecca Peterson 6:3, 7:6 (3)
Serena Williams (17) - Venus Williams (16) 6:1, 6:2
Ashleigh Barty (18) - Karolina Muchova 6:3, 6:4
Karolina Pliškova (8) - Sofia Kenin 6:4, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!