Tenis

Borna Ćorić u tri seta do prve osmine finala na Grand Slamu!

Petar Jenjić • subota, 01.09.2018.
Borna Ćorić u tri seta do prve osmine finala na Grand Slamu!
Foto: EPA

Borna Ćorić po prvi puta u karijeri plasirao se u osminu finala na nekom Grand Slam turniru. Noćas je hrvatski tenisač u tri seta bio bolji od Rusa Danila Medvedeva...

Borna Ćorić nastavlja s pobjedama na posljednjem Grand Slamu sezone, a noćas je napokon uspio ući u četvrto kolo, to jest u drugi tjedan nekog od najjačih turnira u sezoni. Protivnik nije bio lagan, ali Danil Medvedev svladan je u tri seta.

Sinoćnji meč 20. nositelj dobio je sa 6:3, 7:5, 6:2 nakon dva sata i deset minuta igre. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i treća pobjeda Ćorića koji će u osmini finala ići na trećeg nositelja Juana Martina Del Potra.

U prva četiri gema meča mogli smo vidjeti tri breaka, a s obzirom na to da je Ćorić servirao prvi, ujedno je bio i u prednosti. Do kraja seta samo se još jednom morao suočavati s break prilikom, pri vodstvu 4:2, no to je uspio spasiti, a zatim i osvojiti set.

Na početku drugog seta spasio je tri break prilike protivnika, a zatim uspio oduzeti servis te povesti 3:1. Prednost je, uz manje poteškoće, sačuvao sve do 5:4 kada Medvedev radi break. Međutim, povratak Rusa u meč nije dugo potrajao, Ćorić je odmah uzvratio na isti način, a zatim bez izgubljenog poena na vlastiti servis poveo s 2:0.

Treći je set ipak bio kudikamo jednosmjeran. Nijednu break priliku nije ponudio hrvatski tenisač protivniku, a sam je iskoristio dvije od pet iznuđenih te s ukupnih 6:2 stigao do pobjede.

US Open, 3. kolo:
Borna Ćorić (20) - Danil Medvedev 6:3, 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!