Nogomet

VIDEO: Celtic slavio u prvom Old Firmu sezone, Barišić i Katić odigrali svih 90 minuta

Petar Jenjić • nedjelja, 02.09.2018.
VIDEO: Celtic slavio u prvom Old Firmu sezone, Barišić i Katić odigrali svih 90 minuta

U 414. Old Firmu do 156. pobjede stigao je Celtic koji je pred domaćim navijačima zasluženo slavio s minimalnih 1:0...

Još jedan u nizu Old Firmova, 414. u povijesti, odigran je ovoga puta u sklopu 4. kola škotskog prvenstvu, a do pobjede na Celtic Parku stigla je domaća momčad koja je slavila s minimalnih 1:0. Ovom pobjedom Celtic je produžio niz neporaženosti protiv Rangersa na deset utakmica u škotskom Premiershipu.

Od povratka u najviši rang Rangersi još nisu uspjeli pobijediti. Steven Gerrard danas je na teren poslao šest igrača kojima je to bio debi u najvećem škotskom derbiju, od toga i dvojicu Hrvata. Nikola Katić i Borna Barišić odigrali su svih 90 minuta u porazu Rangersa, a s druge strane Filip Benković utakmicu je odgledao s klupe.

Dominirao je domaćin većim dijelom prvog poluvremena, a Rangersi su u 25. minuti mogli ostati s igračem manje nakon što je Allan McGregor koji se na terenu "zakačio" s Kristofferom Ajerom i gotovo ga udario kopačkom, međutim, sudac to nije vidio.

Celtic nije imao sreće u dva navrata, tijekom 33. i 34. minute, kada je bio vrlo blizu pogotka, ali je pogodio gredu. Prvo je snažan udarac Jamesa Forresta pogodio okvir gola, a zatim i pokušaj Mikaela Lustiga.

Na otvaranju drugog poluvremena još jedan odličan pokušaj domaćina, ovoga puta u prilici se našao Olivier Ntcham, ali vratar Rangersa uz pomoć grede zaustavio je pokušaj. Isti je igrač ubrzo ipak i postigao pogodak.

Igrala se 62. minuta kada je Celtic zasluženo poveo. Jako dobru kontru istrčao je domaćin, a u konačnici je prekrasnu akciju na dodavanje Forresta zaključio Ntcham koji nije imao težak posao pospremiti loptu u mrežu.

Nekoliko solidnih pokušaja imali su i Rangersi, no nisu uspjeli poentirati. Celtic je čak mogao podebljati vodstvo, no još jednom se ispriječila greda pa se rezultat nije više mijenjao.

Škotski Premiership, 4. kolo:
Celtic - Rangers 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!