Nogomet

Novo veliko priznanje: Luka Modrić i Zlatko Dalić u najužem krugu izbora najboljih

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.09.2018.
Novo veliko priznanje: Luka Modrić i Zlatko Dalić u najužem krugu izbora najboljih
Foto: FaH

FIFA je objavila imena trojice igrača koji su ušli u najuži krug izbora za igrača godine. U krug su ušli Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah. Isto tako Zlatko Dalić je među tri kandidata za najboljeg trenera...

Još jedno veliko priznanje za Luku Modrića nakon što je već proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i najboljim igračem prošle sezone u izboru Uefe. Sada je ušao i u izbor najboljeg igrača svijeta u izboru Fife.

Konkurenti su mu kao i u Uefinom izboru Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah, a ostaje za vidjeti hoće li odnijeti i ovdje pobjedu što definitivno ne bi razveselilo Portugalca.

Fifina nagrada dodjeljuje se od 2016. godine nakon razlaza s France Footballom koji dodjeljuje Zlatnu loptu, a Ronaldo je bio dobitnik u oba dosadašnja izbolja.

Dok su Modrićevi glavni aduti odlični nastupi u dresu Reala i hrvatske reprezentacije, Ronaldo kao glavni adut ima također igre u Real Madridu i 15 postignutih pogodaka u Ligi prvaka. S druge strane Salah se također nada izboru i to nakon fenomenalnih predstava u dresu Liverpoola.

Veliko priznanje i za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića koji je također ušao u najuži krug izbora za najboljeg trenera, a njemu su protukandidati Zinedine Zidane, osvajač Lige prvaka s Real Madridom te Didier Deschamps koji je odveo Francusku do titule svjetskog prvaka finalnom pobjedom protiv Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!