Nogomet

Eriksen poziva na primirje, još uvijek se ne zna tko će igrati za Dansku

Branimir Korać • utorak, 04.09.2018.
Eriksen poziva na primirje, još uvijek se ne zna tko će igrati za Dansku
Foto: EPA

Danska nogometna reprezentacija u nedjelju igra prvi susret Lige nacija protiv Walesa, već sutra prijateljsku utakmicu protiv Slovačke, no još uvijek nije sigurno i poznato tko će za Dance nastupiti...

Potpuni cirkus oko danske nogometne reprezentacije se nastavlja. Sukob između Saveza i reprezentativaca potpuno je eskalirao i igrači ne žele nastupati dok se ne riješe sponzorski i marketinški problemi. Udruga igrača ponudila je primirje i privremeno produženje prijašnjeg ugovora oko sponzorskih i marketinških prava, Savez je to odbio i sada je Danska u ogromnom problemu.

Situacija je toliko bila kritična da su iz Saveza poslali pozive igračima iz tri najviša danska nogometna ranga neka im se jave tko želi nastupiti za reprezentaciju, ali odaziva nije bilo i u konačnici se skupilo šaroliko amatersko društvo koje bi moglo nastupiti u Trnavi protiv Slovačke. Reprezentacija s petoligaškim igračima i nekim futsal reprezentativcima mogla bi teško stradati protiv Slovaka, no sve u svemu ispast će nekorektno i prema Slovačkoj kojoj ta utakmica neće baš ništa predstavljati.

Vrlo je upitno tko će za Dansku igrati i za vikend na startu Lige nacija protiv Walesa, no javio se tračak nade nakon istupa kapetana Christiana Eriksena koji je pozvao na primirje i još jednom ljude iz Saveza pozvao na produženje starog ugovora na samo mjesec dana kako bi reprezentacija odigrala prva dva susreta Lige nacija i izbjegla novo sramoćenje.

Danska je već pod lupom Uefe nakon što je ženska reprezentacija u listopadu prošle godine odbila nastupiti u kvalifikacijskom dvoboju protiv Švedske. Novo neodigravanje bilo bi kobno, bez obzira što je riječ ovaj put o muškoj reprezentaciji, stoga se Danci hvataju za slamku i bez obzira na imena koja će igrati, planiraju nastupiti kako ne bi zaradili suspenziju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!