Nogomet

Santini: "Nama mnogo znači što je Modrić uopće u istom autobusu s nama, a Mandžukića je teško nadomjestiti"

Branimir Korać, hns.family • srijeda, 05.09.2018.
Santini: "Nama mnogo znači što je Modrić uopće u istom autobusu s nama, a Mandžukića je teško nadomjestiti"
Foto: FaH

Reprezentativni napadač Ivan Santini podijelio je svoja razmišljanja drugog dana priprema Vatrenih u Portugalu...

Ivan Santini pun motiva doputovao je na reprezentativno okupljanje. I ranije je isticao kako mu je velika čast biti u reprezentativnom okuženju, a sada se može i pokazati.

"Nema se što čekati, još vlada euforija od Svjetskog prvenstva i svi smo željni igrati u hrvatskom dresu. Iza nas je težak vikend pa smo odradili jedan lakši uvodni trening prvog dana okupljanja. Mi novi igrači nemamo se od čega opuštati, silno smo motivirani, želimo pokazati da smo zasluženo pozvani i tu smo da damo sve od sebe."

Hrvatsku očekuje otvaranje nastupa u Ligi nacija, ali prije toga odradit će prijateljski dvoboj protiv Portugala.

"Liga nacija je odlična stvar, puno bolja od prijateljskih utakmica, a igrat ćemo protiv dobrih momčadi. Bit će to atraktivnije i za navijače. Portugal je tehnički dobar, očekujem da će igrati otvoreno. Dobra su momčad i nikome nije lako protiv njih."

Uoči ove sezone napustio je Caen i preselio u Anderlecht gdje je sjajno krenuo.

"Dobro sam se prilagodio Belgiji, imao sam tri godine ranijeg iskustva i nadam se da ću tako i nastaviti. Očito našim nogometašima odgovara što ima mnogo naših ljudi u Belgiji, a i način života je odličan. U Belgiji su u finalu SP-a također navijali za nas, pogotovo nakon što su nadigrali Francuze u polufinalu, a izgubili. I kod njih je bila euforija zbog bronce, ali ne kao u Hrvatskoj. Gledati finale bio je najljepši osjećaj u mom životu. Bilo je ludo vidjeti toliko razdraganih hrvatskih navijača."

U reprezentaciji nema više Marija Mandžukića, a Santini je svjestan kako će ga biti iznimno teško nadomjestiti.

"Mandžukića će teško bilo tko naslijediti, a ja ću dati sve od sebe. O značaju Modrića ne treba ni pričati, nama mnogo znači što je uopće u istom autobusu s nama. Ima motiva, želje i gladi nakon svega što je osvojio, velika je inspiracija svima koji dolaze."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!