Tenis

Galović uspješno prošao prvo kolo Challengera u Genovi

Jan Šneler • srijeda, 05.09.2018.
Galović uspješno prošao prvo kolo Challengera u Genovi

Nakon dobrog nastupa u Comu, Viktor Galović nastavlja s pozitivnim rezultatima u Italiji. U prvom kolu Challengera u Genovi svladao je Gianluigija Quinzija...

Meč prvog kola nije bio lagan te je hrvatskom tenisaču Viktoru Galoviću trebalo više od dva sata da svlada domaćeg predstavnika Gianluigija Quinzija.

U prvom setu Galović je počeo izvrsno, imao veliko vodstvo od 1:4, no nije uspio setom zaključiti bolju igru. Quinzi radi veliki preokret, osvaja pet gemova u nizu i sa 6:4 osvaja prvi set. Hrvatski tenisač imao je tri break lopte u posljednjem gemu, no Talijan se nekako uspio provući.

U nastavku meča ponovno Galović bolje izgleda, vodi s 0:3, no Quinzi se još jednom vraća. Ipak, ovoga puta hrvatski tenisač nije dopustio Talijanu da ga iznenadi te je ostao sabran i uspješno zaključio drugi set s 4:6.

Dobar meč odigrala su obojica tenisača, no objektivno Galović je zaslužio doći do slavlja. U posljednjem setu, ponovno dolazi prvi do breaka, no Talijan odmah uzvraća udarac. Ipak, Galović već u sljedećem gemu vraća break prednosti i prilično mirno privodi set kraju. Sa 6:3 osvojio je treći set te tako prošao u drugo kolo.

U drugom kolu čeka ga pobjednik iz ogleda Juana Pabla Varillasa i Stefana Travaglije.

Challenger Genova (m), 1. kolo:
Gianluigi Quinzi (Italija) - Viktor Galović (Hrvatska) 6:4 4.6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!