Tenis

Tena Lukas uspješno otvorila ITF turnir u Zagrebu protiv Silvije Njirić

Jan Šneler • srijeda, 05.09.2018.
Tena Lukas uspješno otvorila ITF turnir u Zagrebu protiv Silvije Njirić

Iako nije išlo tako glatko kao što se očekivalo, Tena Lukas ipak je uspjela svladati sunarodnjakinju Silviju Njirić u prvom kolu ITF turnira u Zagrebu...

Dvoboj hrvatskih tenisačica na ITF turniru u Zagrebu bio je puno uzbudljiviji nego što se pretpostavljalo. Tena Lukas bila je favoritkinja protiv Silvije Njirić, no prilično dugo se mučila u drugom setu.

Prvi set počeo je dobro za Lukas koja je u četvrtom gemu došla do breaka i povela s 3:1. Ipak, Njirić brzim odgovorom već u sljedećeg gemu dolazi do vraćanja izgubljenog servisa. Set je ušao u nešto mirniju fazu, iako je Lukas puno bolje izgledala na terenu. Konačno, gem prije tie-breaka, Lukas dolazi do novog breaka i osvaja set sa 7:5.

U nastavku meča ponovno je Lukas došla do velike prednosti prva. Nakon uvodnih par gemova, Lukas dolazi do breaka, vodi sa 4:2 i praktički rješava pitanje pobjednice. Ipak, slično kao i u prvom setu, Njirić se odmah vratila. Ne samo to, nego je na novi break Lukas, Njirić momentalno vraćala izgubljeni servis.

Ako su raniji breakovi slični onima u prvom setu, red je i da završetak bude sličan. U posljednjem gemu, Lukas dolazi do novog breaka te s još jednih 7:5 odnosi pobjedu i prolazi u drugi krug u kojem ju čeka bolja iz ogleda Elitse Kostove i Agnes Bukte.

ITF Zagreb (ž), 1. kolo:
Tena Lukas (Hrvatska) - Silvia Njirić (Hrvatska) 7:5 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!