Tenis

Mrdeža preokretom do četvrtfinala ITF turnira u Zagrebu

Jan Šneler • četvrtak, 06.09.2018.
Mrdeža preokretom do četvrtfinala ITF turnira u Zagrebu

Sjajnom igrom u posljednja dva seta, Tereza Mrdeža plasirala se među najboljih osam tenisačica ITF turnira u Zagrebu...

Iako je Liudmila Samsonova bila blagi favorit prije današnjeg ogleda, osma nositeljica, hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža uspjela ju je svladati te se tako plasirati među osam najboljih.

Nije dobro krenula u meč Mrdeža. Prva dva svoja servisa je izgubila i prijetio je potpuni potop. Ruska tenisačica povela je s 3:0 i imala svoj servis. Ipak, Mrdeža se uspijeva nakratko vratiti i doći do 3:2. Nažalost, u sedmom gemu ponovno kaska i poklanja novi break Samsonovoj koja unatoč još jednom gubitku svog servisa, uspijeva slaviti u prvom setu sa 6:4.

Hrvatska tenisačica u druga dva seta ipak je pokazala bolju igru. Ne samo što je sjajno obranila svoj servis u prvom gemu, već je u sljedećem došla do ranog breaka. Nažalost, nije ga dugo zadržala, no ponovna prilika da dođe do seta došla je u osmom gemu. Uspješno je Mrdeža došla do novog breaka i nakon čak osam set lopti konačno uspjela izjednačiti u setovima sa 3:6.

Ostao je posljednji set koji je bio replika prvog osim činjenice što je slavila hrvatska tenisačica. Potpuno identičan zaplet. Ovoga puta Mrdeža vodi s 0:3, ima svoj servis koji gubi, ali dolazi do novog breaka u sedmom gemu. Ruskinja nakratko smanjuje u sljedećem, no sigurnim servisom hrvatska tenisačica s 4:6 osvaja meč.

Na putu do polufinala čeka ju bolja iz ogleda Georgine Garcije-Perez i Bojane Jovanovske. Kako trenutno rezultat stoji, moglo bi se dogoditi da Mrdeža igra protiv srpske tenisačice Jovanovski što ne bi bio nimalo loš ždrijeb za ulazak među četiri najbolje.

ITF Zagreb (ž), 2. kolo:
Liudmila Samsonova (Rusija) - Tereza Mrdeža (Hrvatska, 8) 6:4 3:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!