Tenis

Serena Williams 31. put u finalu Grand Slam turnira, za titulu protiv Naomi Osake

Branimir Korać • petak, 07.09.2018.
Serena Williams 31. put u finalu Grand Slam turnira, za titulu protiv Naomi Osake
Foto: EPA

Serena Williams i Naomi Osaka borit će se za titulu pobjednice US Opena. U polufinalu su obje bile uvjerljive i potpuno zasluženo dohvatile finale...

Serena Williams 31. put u karijeri igrat će u Grand Slam finalu i pokušat će doći do 24. titule čime bi se izjednačila s Margaret Court.

Anastasija Sevastova imala je fantastična dva tjedna iza sebe, dogurala je do polufinala iako ju je malo tko vidio tako daleko, ali snage za novi preokret i povratak u meč nije imala.

Latvijka je otvorila meč s 2:0, ali u narednih 13 gemova Williams je uzela čak 12 i odjurila u finale. "Ovo je tek početak. Na terenu sam samo nekoliko mjeseci i jedva čekam nastavak sezone i sljedeću godinu. Osjećam da će moja igra rasti i to je ono najuzbudljivije", kaže Serena.

Protivnica u finalu bit će joj Naomi Osaka, Japanka koja je zbog Serene počela igrati tenis i kojoj je Williams inspiracija.

Osaka je u polufinalu igrala protiv prošlogodišnje finalistice Madison Keys i svladala ju je sa 6:2, 6:4 i tako izborila svoje prvo Grand Slam finale u karijeri.

"Ne smijem o Sereni u subotu razmišljati kao o idolu već kao o protivniku. Kada sam bila djevojčica, sanjala sam da igram finale Grand Slama protiv Serene. Spasila sam svih 13 break lopti jer sam očajnički htjela igrati protiv nje", istaknula je Osaka.

Osaka je imala nekoliko dojmljivih pobjeda, pregazila je Aliaksandru Sasnovič s dva puta po 6:0, Lesiju Curenko s dva puta po 6:1, a jedino joj je Arina Sabalenka uzela jedan set.

US Open, polufinale:
Serena Williams (SAD, 17) - Anastasija Sevastova (Latvija, 19) 6:3, 6:0
Naomi Osaka (Japan, 20) - Madison Keys (SAD, 14) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!