Tenis

Martić i Lukas pobjedama do četvrtfinala Chicaga i Zagreba

Petar Jenjić • četvrtak, 06.09.2018.
Martić i Lukas pobjedama do četvrtfinala Chicaga i Zagreba
Foto: EPA

Hrvatske tenisačice Petra Martić i Tena Luka upisale su pobjede protiv bugarskih protivnica. Martić je slavila na Challengeru u Chicagu, a Lukas na ITF turniru u Zagrebu...

Drugu pobjedu na Challengeru u Chicagu upisala je Petra Martić koja je nakon sat i 21 minutu igre bila bolja od bugarske tenisačice Sesil Karatančeve sa 6:4, 6:2.

Povela je hrvatska tenisačica s 4:2 u prvom setu, no Karatančeva uzvraća na isti način i dolazi do poravnanja. Ipak, Martić u sljedećem gemu dolazi do 0:40 i tri break lopte. Nakon što je iskoristila treću odservirala je za set.

Drugi je set bio jednosmjeran, hrvatska je tenisačica napravila dva breaka i upisala pobjedu. U četvrtfinalu će igrati protiv bolje iz dvoboja Sara Sorribes Tormo - Varvara Lepčenko.

Bugarsku tenisačicu svladala je i Tena Lukas koja je prošla u četvrtfinale ITF turnira u Zagrebu. U tri je seta svladala Elitsu Kostovu, završilo je 1:6, 6:2, 6:3.

Nakon vrlo slabog prvog seta u kojem je dobila tek jedan gem, i to na servis protivnice. Hrvatska tenisačica budi se u nastavku meča. U drugom je setu dva puta napravila break te došla do poravnanja.

Povela je Kostova s 2:0 u trećem setu, ali do kraja meča uspjela je dobiti tek jedan gem. Lukas je uspjela kompletirati preokret. U sljedećem kolu igrat će protiv Paule Ormaecheae iz Argentine.

Challenger Chicago, osmina finala:
Petra Martić (2) - Sesil Karatančeva 6:4, 6:2

ITF Zagreb, osmina finala:
Tena Lukas - Elitsa Kostova 1:6, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!