Tenis

Polovičan uspjeh hrvatskih tenisačica u četvrtfinalu ITF turnira u Zagrebu

Jan Šneler • petak, 07.09.2018.
Polovičan uspjeh hrvatskih tenisačica u četvrtfinalu ITF turnira u Zagrebu

Nažalost, u polufinalu ITF turnira u Zagrebu nećemo gledati dvije hrvatske predstavnice već samo Terezu Mrdežu...

Nadali smo se kako će u posljednjih četiri tenisačica na ITF turniru u Zagrebu, Hrvatska imati dvije predstavnice, a razmišljalo se i o mogućem hrvatskom finalu. Ipak, uspjeh je polovičan. Tereza Mrdeža uspješno je slavila protiv Georgine Garcije-Perez, dok je Tena Lukas ipak poražena od Paule Ormaechee.

Kako je počeo prvi gem, nitko nije vjerovao da bi Mrdeža mogla lako doći do slavlja. Španjolka je već u prvom gemu došla do breaka i na taj način opasno zaprijetila. Ipak, hrvatska tenisačica pokazuje kako ju to nije pretjerano uzdrmalo te je već u sljedećem gemu vratila izgubljeni break.

Sada je Mrdeža krenula bolje igrati, opasno prijetiti, a mora se priznati kako se savršeno obranila u petom gemu nakon tri break šanse. To ju je očvrsnule jer je u sljedećem gemu došla do novog breaka i mirno zaključila set s 3:6.

U nastavku meča bilo je ipak puno manje problema. Mrdeža u prvom gemu dolazi do breaka kojeg kvalitetnim i sigurnim servisom čuva do samoga kraja. U posljednjem gemu dolazi do novog oduzetog servisa i s novih 3:6 zasluženo odlazi u polufinale gdje ju čeka sjajna rumunjka Alexandra Cadantu.

Nažalost, jednako uspješna nije bila druga hrvatska tenisačica, Tena Lukas. Od nje je nakon tri seta bila bolja 404. tenisačica svijeta, Paula Ormaechea. U prvom setu, Lukas je uspjela vratiti se nakon ranog breaka i izjednačiti. Ipak, u najvažnijem trenutku, kada je trebala osigurati svoj šesti gem, hrvatska tenisačica je pokleknula i dozvolila Argentinki da dođe do seta sa 5:7.

U drugom setu ipak bolja igra hrvatske tenisačice iako je bilo jako puno problema. Došla je Lukas prva do breaka povela s 3:1, no Ormaechea se uspješno vratila i s dva oduzimanja servisa povela s 4:5. Imala je argentinska tenisačica priliku da servira za meč, bila udaljena samo dva poena od polufinala, no Lukas vadi posljednje atome snage i serijom 3:0, izjednačuje u setovima.

Ipak, taj povratak očito je ostavio traga jer je u odlučujućem setu igrala samo Argentinka. Lukas nije više mogla, Ormaechea je s tri breaka rutinski i vrlo lagano došla do 1:6 i prolaska među četiri najbolje.

ITF Zagreb (ž), četvrtfinale:
Georgina Garcia-Perez (Španjolska, 3) - Tereza Mrdeža (Hrvatska, 8) 3:6 3:6
Tena Lukas (Hrvatska) - Paula Ormaechea (Argentina) 5:7 7:5 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!