Nogomet

VIDEO: Talijani i Poljaci remizirali u Bologni, Rusija na krilima junaka sa SP-a slavila u Trabzonu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 08.09.2018.
VIDEO: Talijani i Poljaci remizirali u Bologni, Rusija na krilima junaka sa SP-a slavila u Trabzonu
Foto: EPA

Nastavak Lige nacija donio je novi dvoboj u Ligi A i to u Bologni gdje je Italija ugostila Poljsku. U Ligi B također je odigran jedan susret, a Rusija je u gostima svladala Tursku...

Italija i Danska bili su u akciji u Ligi A Lige nacija i u Bologni remizirali su 1:1. U zanimljivom dvoboju Poljaci su vodili do završnice susreta kada je Italija došla do poravnanja.

Obje momčadi imaju nove izbornike u odnosu na posljednje službene utakmice, Poljaci su se riješili Adama Nawalke nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva, a Talijani su Venturu zamijenili Mancinijem.

Poljska je prva došla do pogotka i to u 40. minuti kada je Robert Lewandowski pronašao u kaznenom prostoru Piotra Zielinskog, a on iz prve puca i zabija s nekih 7-8 metara.

Italija je u drugom dijelu krenula po poravnanje i do njega je došla u 78. minuti. Dosuđen je kazneni udarac nakon starta Blaszczykowskog na Chiesi u 16 metara, Poljak je izbio loptu i u nastavku uklizavanja pokupio i Chiesu, a Jorginho je s 11 metara poravnao na konačnih 1:1.

U Ligi B također je na rasporedu bila samo jedna utakmica. Turska je u Trabzonu ugostila Rusiju i upisala poraz 2:1. Obje reprezentacije imale su dosta promjena u kadru, a na kraju je u izjednačenom susretu Rusija uzela sva tri boda.

Povela je dosta rano, već u 13. minuti Denis Čerišev postigao je vrlo lijep gol udarcem iz prve nakon odbijanja lopte u 16 metara. Turci su uzvratili u završnici prvog poluvremena, ponovno odbijena lopta, ovaj put došla je do Serdara Aziza koji iz prve s ruba kaznenog prostora šalje loptu u donji kut. Rusi su ipak uzeli sva tri boda. U 49. minuti Gazinskij je proigrao Artema Dzjubu koji dolazi sam pred vratara i lakoćom zabija.

U Ligi C odigrana su tri susreta, a viđena su dva pogotka. Albanija je u Elbasanu ugostila Izrael i odnijela pobjedu 1:0 u tijesnom dvoboju koji je pogotkom u drugom dijelu riješio Taulant Xhaka.

Očekivanu pobjedu upisala je Srbija u Litvi, slavila je 1:0, a mogla je i uvjerljivije. Strijelac jedinog pogotka bio je Dušan Tadić iz penala u 38. minuti, a isti igrač u završnici susreta nije realizirao još jedan penal.

Pobjednika nije bilo u Ploiestiju gdje su Rumunjska i Crna Gora odigrale 0:0. Rumunji su u prvom dijelu ostali bez Napolijevog braniča Vlada Chirichesa zbog ozljede, u zadnjih 15 minuta imali su igrača više nakon drugog žutog kartona Stefana Mugoše, ali rezultat se nije mijenjao.

U Ligi D Azerbajdžan je ugostio Kosovo, a susret je okončan bez pogodaka uz bolju igru domaćina. U sastavu Kosova Amir Rrahmani odigrao je cijelu utakmicu.

Farski Otoci svladali su Maltu s 3:1 golovima Joana Edmundssona, Kristiana Joensena i Hallura Hanssona. Strijelac za Maltu bio je neslomljivi Michael Mifsud.

Liga nacija, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Italija1:1Poljska
1Portugal 45:3+28
2Italija 42:205
3Poljska 44:6-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!