Tenis

Nadal predao Del Potru polufinale, Đoković u tri seta nadigrao Nishikorija

Petar Jenjić • subota, 08.09.2018.
Nadal predao Del Potru polufinale, Đoković u tri seta nadigrao Nishikorija
Foto: EPA

U finalu US Opena gledat ćemo dvoboj između Novaka Đokovića i Juana Martina Del Potra. Đoković je u tri seta svladao Keija Nishikorija, dok je Del Potru meč na kraju drugog seta predao Rafael Nadal...

Ono čemu se nismo nadali, na kraju se ipak dogodilo. Zbog problema s ozljedom Rafael Nadal predao je meč Juanu Martinu Del Potru nakon dva odigrana seta koja je Argentinac uspio dobiti. Najbolji tenisač svijeta nije mogao izdržati bol u desnom koljenu te je odlučio "pustiti" Del Potra u njegovo drugo Grand Slam finale.

Meč je očekivano krenuo jako dobrim tenisom i mogao se gledati izjednačen tenis. Nadal je djelovao dobro na terenu, vidjeli smo po dva breaka sa svake strane, pa se igrao tie-break. Del Potro je bio bolji u 13. igri koju je dobio sa 7:3.

Odmah na otvaranju drugog seta problemi za Španjolca koji je spašavao dvije break lopte, a prije četvrtog gema uslijedio je medicinski time-out, drugi na meču. Argentinac radi break, a zatim ponovno oduzima servis protivniku te dolazi do seta. Nadal se nije dobro kretati i rezultat je bio neizbježan.

Del Potro je svoje prvo i jedino finale Grand Slama igrao upravo u New Yorku 2009. godine kada je u pet setova, nakon velike borbe, svladao Rogera Federera.

Do osmog finala na US Openu i 23. ukupno na Grand Slamu stigao je Novak Đoković koji je u tri seta svladao Keija Nishikorija. Šesti nositelj slavio je sa 6:3, 6:4, 6:2 nakon dva sata i 22 minute igre.

Već u drugom gemu meča Đoković dolazi do breaka. Iskoristio je ukupno petu priliku i poveo s 2:0, a prednost je bez većih problema uspijevao zadržati do kraja seta.

Prva dva gema drugog seta trajala su gotovo 25 minuta, međutim, nijedan tenisač nije uspio napraviti break. Nishikori je spasio pet, a Đoković dvije break lopte. Na prvo popuštanje u igri Japanca Đoković je oduzeo servis. Poveo je 4:2, a vrlo brzo i do 2:0 u setovima.

Treći je set bio prilično jednosmjeran, najbolji srpski tenisač nije dozvolio nijednu priliku protivniku za break, dva je puta oduzeo servis Japancu i zaključio meč pobjedom.

US Open, polufinale:
Juan Martin Del Potro (3) - Rafael Nadal (1) 7:6 (3), 6:2, predaja
Novak Đoković (6) - Kei Nishikori (21) 6:3, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH08.09.2018. u 13:07
    Nije istina da nije bilo breakova u 1. setu, bila su čak 4 prije odlaska u 13. igru.
    ALGHAZANTH