Tenis

Mrdeža sjajnom igrom ušla u finale ITF-a u Zagrebu

Jan Šneler • subota, 08.09.2018.
Mrdeža sjajnom igrom ušla u finale ITF-a u Zagrebu

Iako je Rumunjka Alexandra Cadantu bila vrlo opasna protivnica, Tereza Mrdeža u potpunosti ju je nadigrala i na kraju natjerala da preda meč...

Sjajne vijesti stigle su sa zagrebačkih terena gdje je Tereza Mrdeža na ITF turniru ušla u finale. Protiv rumunjske tenisačice Alexandre Cadantu hrvatska tenisačica slavila je nakon predaje, međutim bilo je izvjesno kako bi Mrdeža vrlo brzo zaključila meč.

Mrdeža je sjajno krenula u prvi set. S dva uzastopna breaka povela je s 0:3 i svojim servisom potvrdila veliku prednost. Do kraja seta mirno je servirala, bila iznimno koncentrirana i sa 2:6 okončala prvu dionicu meča.

U drugom setu ponovno Mrdeža dolazi do ranog breaka, no Cadantu se uspijeva nakratko vratiti. Ipak je ovo bio dan u kojem je hrvatska tenisačica bila puno kvalitetnija te je s još dva breaka dovela Rumunjku pred gotov čin. Nažalost, nije uspjela hrvatska tenisačica sama okončati meč jer je Rumunjka pri rezultatu 1:5 i 0:30 na svom servisu predala meč.

U finalu hrvatsku tenisačicu čeka bolja iz ogleda Olge Dorošinei Paule Ormaechee. U svakom slučaju, ovo je rezultat karijere za hrvatsku tenisačicu. Do sada je njezin najbolji rezultat bilo osvajanje turnira u Monterreyu vrijednom 25 tisuća dolara, dok je prije tri godine u finalu turnira u Lancestonu (50 tisuća dolara) bila poražena. U slučaju pobjede u finalu ITF turnira u Zagrebu (60 tisuća dolara), Mrdeža ne samo što bi bila značajno financijski nagrađena, već bi se ponovno vratila među prvih 200 tenisačica svijeta.

ITF Zagreb (ž), polufinale:
Alexandra Cadantu (Rumunjska) - Tereza Mrdeža (Hrvatska, 8) 2:6 1:5*
*Cadantu predala

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!