Tenis

Fantastična Osaka glatko svladala Serenu Williams u finalu US Opena

Jan Šneler • subota, 08.09.2018.
Fantastična Osaka glatko svladala Serenu Williams u finalu US Opena
Foto: EPA

Iako su rijetki to očekivali, 20-godišnja japanska tenisačica Naomi Osaka, za samo 81 minutu svladala je Serenu Williams i došla do naslova na US Openu...

Fantastično izgleda trenutačna statistika mlade, tek 20-godišnje japanske tenisačice Naomi Osake. Naime, Osaka je osvojila tek jedan WTA turnir u svojoj karijeri i to ne bilo koji nego Indian Wells. Također, danas je došla i do svog prvog Grand Slam naslova na US Openu gdje je slavila protiv legendarne Serene Williams.

Prvi set Japanka je odigrala školski, slobodno se može reći za povijest. Rijetko kada Serena Williams izgledala nemoćno kao danas u prvoj dionici meča. Osaka je bila borbena, kvalitetna, hrabra i što je najvažnije precizna. Fantastično je igrala te nakon pet gemova imala velika dva breaka prednosti.

Manjih problema je imala u šestom gemu, no uspješno je odservirala i povela s 1:5. U posljednjem gemu, servis je ipak bio poslušniji te je Japanka s 2:6 okončala prvi set. U nastavku meča došli su i prvi problemi. Serena Williams je u četvrtom gemu došla do breaka i na svoje su došli oni koji su mislili kako sada kreće dobro poznati povratak američke tenisačice.

Međutim, takvi su bili u krivu. Osaka ne samo što se odmah vratila s breakom, nego je dva gema kasnije još jednom oduzela servis protivnici i tako sigurnim servisom došla do vodstva 3:5. Prevedeno, osvojila je četiri gema u nizu protiv Serene Williams. To je također prilično dojmljivo postignuće.

Treba reći i kako je Williams potpuno izgubila živce u petom gemu drugog seta kada je ušla u sukob sa sucem zbog navodne pomoći trenera s tribina, do kraja susreta više je prigovarala nego što je uspješno okretala meč na svoju stranu.

Osaka napunjena samopouzdanjem, zračila je dobrom igrom i potpuno zasluženo osvojila i drugi set s 4:6. Ova pobjeda neće joj donijeti samo mjesto u teniskoj i japanskoj (prva japanska tenisačica osvajačica Grand Slama) povijesti, bogatu novčanu nagradu i trofej pobjednice US Opena, već i značajan skok na WTA ljestvici. Od ponedjeljka, Osaka će biti na sedmom mjestu i time postati najmlađa tenisačica u top 10.

US Open, finale (ž):
Serena Williams (SAD, 17) - Naomi Osaka (Japan, 20) 2:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!