Tenis

Rosolska i Mektić pružili odličan otpor, ali ipak izgubili u finalu US Opena

Jan Šneler • subota, 08.09.2018.
Rosolska i Mektić pružili odličan otpor, ali ipak izgubili u finalu US Opena
Foto: FaH

Iako su Alicja Rosolska i Nikola Mektić odigrali odlično finale, Bethanie Mattek-Sands i Jamie Murray bili su prejaki te su slavili u finalu mješovitih parova na US Openu...

Nikola Mektić nije uspio doći do svog prvog Grand Slam naslova, no on i Alicja Rosolska zaslužuju sve čestitke za odlično odigran US Open. Bolji od poljsko-hrvatskog para bili su Bethanie Mattek-Sands i Jamie Murray.

Prvi set prošao je u potpunosti u dominaciji Rosolske i Mektića. Sjajno su igrali i potpuno zasluženo došli do slavlja u prvom setu. S dva breaka, u trećem i sedmom gemu, Rosolska i Mektić osvojili su prvi set s 2:6 i najavili moguće iznenađenje protiv favoriziranih protivnika.

U drugom setu prilika je bilo malo. Oba para dobro su servirala i sigurno dolazila do gemova. Ipak, u osmom gemu, Rosolska i Mektić malo su popustili te su protivnici došli do prvog breaka u meču. Iako je bilo manjih problema kod servisa za potvrdu seta, Mattek-Sands i Murray osvojili su drugi set sa 6:3 i odveli meč u neizvjesnost trećeg seta.

Treći set, produženi tie-break bolje su otvorili Rosolska i Mektić. S mini breakom u trećem poenu, došli su do vodstva 1:4 i praktički bili na pola puta do osvajanja posljednjeg seta. Nažalost, u trenucima kada su trebali biti mirni i potvrditi raniji mini break, Mektić i Rosolska dozvolili su da Mattek-Sands i Murray dođu do vodstva 7:4.

Set je ušao u mirniju fazu i pri rezultatu 9:8, Mattek-Sands i Murray imali su servis za pobjedu. Ipak, poljsko-hrvatski par izvukao se, oduzeo servis protivnicima i ponovno odveo set u neizvjesnost. Nažalost, bila je prilika da potpuno meč ode na stranu Rosolske i Mektića, no jedan lob, gotovo siguran poen, otišao je ipak nekoliko centimetara izvan granice igrališta i donio Mattek-Sands i Murrayu 10. poen.

Rosolska je bila na servisu, nažalost prvi nije ušao i Mattek-Sands i Murray su nakon drugog servisa došli do pobjedničkog poena te slavili s 11:9.

US Open, mješoviti parovi, finale:
Bethanie Mattek-Sands/Jamie Murray - Alicja Rosolska/Nikola Mektić 2:6 6:3 11:9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!