Tenis

Petra Martić vrlo uvjerljivo do titule u Chicagu

Branimir Korać • nedjelja, 09.09.2018.
Petra Martić vrlo uvjerljivo do titule u Chicagu
Foto: EPA

Petra Martić osvojila je Challenger u Chicagu što je najveći turnir koji je dosad osvojila u karijeri. U finalu je nadigrala Monu Barthel i slavila za nešto više od sat vremena...

Petra Martić dugo je čekala na osvajanje WTA turnira, pa čak i 125k razine, takozvanog Challengera. Dva puta ranije na WTA Touru došla je do finala, ali nikada nije uspjela napraviti i onaj korak dalje.

Uspjela je u Chicagu gdje je slavila na vrlo uvjerljiv način. Pomela je konkurenciju, nije izgubila niti set i njezinoj pobjedi nema ni najmanje zamjerke. Jamie Loeb uzela joj je četiri gema, Sesil Karatančeva šest, Varvara Lepchenko jedina je pružila jak otpor izgubivši 7:5, 7:6, Tatjana Maria uhvatila je tri gema, a Mona Barthel pet.

U taj finalni dvoboj ušla je bez dana odmora, pet dana zaredom bila je u pogonu dok je Barthel imala odmor u subotu s obzirom da joj je Sachia Vickery bez borbe predala polufinalni meč.

Taj dan pauze očito nije dobro djelovao na Barthel koja je imala vrlo loš ulazak u meč, u prvih tri gema uhvatila je jedan jedini poen, a imala je dva servis gema.

Martić je uspješno privela set kraju, izgubila je jedan servis, ali u ostalim gemovima na svom servisu bila je mirna dok je Barthel u svakom svom gemu bila na mukama suočena s break loptama.

Prvi set Petra je uzela sa 6:4, u drugi je krenula s 4:0 i nakon toga mirno dovršila posao i upisala pobjedu 6:4, 6:1.

Od ponedjeljka bi Martić ponovno trebala biti među 40 najboljih igračica svijeta, a priliku za hvatanje novih bodova imat će narednog tjedna u Quebec Cityju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!