Nogomet

Prvi nastup u Ligi nacija Hrvatska ima u Elcheu protiv snažne Španjolske

Petar Jenjić • utorak, 11.09.2018.
Prvi nastup u Ligi nacija Hrvatska ima u Elcheu protiv snažne Španjolske
Foto: FaH

Odlična utakmica pred nama je u Elcheu gdje će Hrvatska započeti svoj natjecateljski put nakon Svjetskog prvenstva. Španjolska će biti prvi protivnik koji će igrati na krilima pobjede nad Englezima na Wembleyju...

Kreće Liga nacija i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Prva natjecateljska utakmica nakon Svjetskog prvenstva nikako neće biti laka. Izazov je velik, protivnik vrlo jak - Španjolska će biti domaćin Vatrenima u Elcheu.

Vijest koja je u velikoj mjeri bila očekivana, dobila je službenu potvrdu prije nekoliko dana. Dejan Lovren neće biti na raspolaganju Zlatku Daliću u prvom nastupu u Ligi nacija, na putu je oporavka od ozljede i još nije potpuno spreman za nastupe.

Još uvijek nije sigurno hoće li moći Domagoj Vida pa će tako hrvatski izbornik možda morati potražiti nova rješenja na poziciji stopera.

Naravno, vezni red držat će Luka Modrić i Ivan Rakitić koji nije bio u momčadi protiv Portugala, uz Marcela Brozovića koji bi mogao dobiti prednost ispred Matea Kovačića.

Slična situacija, barem što se tiče rješenja, jest pozicija napada. Uz Marka Livaju naknadni poziv dobio je Duje Čop, dok Ivan Santini igra sjajno u belgijskoj ligi i očekuje se njegova igra u prvih 11.

Španjolska je na najbolji mogući način ušla u Ligu nacija. Na Wembleyju je stigla do pobjede protiv Engleske, pogađali su Saul i Rodrigo.

U dobrom raspoloženju Furija čeka i dvoboj s aktualnim svjetskim viceprvakom protiv kojeg najavljuje visoki presing, što ranije oduzimanje lopte i brza otvaranja prema naprijed.

Protiv Gordi Albiona igrala je u formaciji 4-3-3 i Luis Enrique trebao bi poslati istu i večeras. Isco je igrao na lijevoj strani, dok je Iago Aspas bio preusmjeren prema desno.

Utakmica između Španjolske i Hrvatske igra se u Elcheu s početkom u 20:45 sati, a pravdu će dijeliti Francuz Ruddy Buquet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!