Vodeni sportovi

Južnoafrička Republika kao jači trening pred utakmicu sa Srbijom

Petar Jenjić • srijeda, 12.09.2018.
Južnoafrička Republika kao jači trening pred utakmicu sa Srbijom
Foto: EPA

Pred Hrvatskom je druga utakmica na Svjetskom vaterpolskom kupu, protivnik će biti Južnoafrička Republika koja je u prvom kolu glatko poražena od Srbije...

Jučer je krenulo i novo izdanje Svjetskog kupa u vaterpolu koje se održava u Berlinu, a među reprezentacijama koje nastupaju jest i Hrvatska koja nije imala prevelikih problema u prvom kolu.

Sjedinjene Američke Države nisu predstavljale ozbiljniju prepreku i Hrvatska je u konačnici stigla do pobjede 15:10 u glavnom njemačkom gradu. Podsjetimo, Ante Vukičević i Loren Fatović bili su najbolji u hrvatskim redovima.

Sljedeći protivnik također ne bi trebao predstavljati preveliku prepreku Barakudama, barem ako je suditi po današnjim utakmicama. Južnoafrička Republika upisala je visok poraz od Srbije koja ju je ostavila na minus 18, završilo je 21:3.

Trebala bi to biti dobra provjera za izbornika Ivicu Tucka da isproba sve igrače, a ona prava borba za prvo mjesto trebao bi biti dvoboj sa Srbijom.

Posljednje veliko natjecanje JAR je igrao prošle godine. Upisao je pet poraza iz pet utakmica i zauzeo posljednje, 16. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Utakmica između Hrvatske i Južnoafričke Republike igrat će se s početkom u 20:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!