Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti krenuli pobjedom na Svjetskom kupu u Berlinu

Mihaela Bradovski • utorak, 11.09.2018.
Hrvatski vaterpolisti krenuli pobjedom na Svjetskom kupu u Berlinu
Foto: FaH

Hrvatska nije imala težak posao na startu Svjetskog kupa u Berlinu. U prvom kolu igrala je protiv SAD-a i upisala pobjedu u susretu u kojem je od početka do kraja imala situaciju u bazenu pod kontrolom...

Svjetski kup u vaterpolu odigrava se ove godine u Berlinu, uz novost koju predstavljaju modificirana pravila koja Svjetska vaterpolska organizacija polako uvodi i vidjet će se hoće li se i u budućnosti provoditi ili će ostati samo na eksperimentu.

Naime ovdje je dopušteno imati prijavljeno tek 11 igrača od čega su dva golmana, dopuštene su brze izmjene igrača, pogodak se može postići izravno iz prekida, a vrataru je dopušteno uplivavati u protivničku polovicu.

U takvim uvjetima Hrvatska se dobro snašla protiv SAD-a i upisala pobjedu 15:10 u zanimljivom susretu u kojem ipak nije dozvolila Amerikancima da joj stvore probleme.

Već u prvom poluvremenu Hrvatska se uspjela lagano odvojiti na dva-tri gola razlike da bi u drugom dijelu otišla na još veću prednost i mirno privela meč kraju.

Ovdje su je predvodili Ante Vukičević s četiri postignuta gola te Loren Fatović koji je dodao tri.

Novi ispit Hrvatska ima već sutra, a protivnik je skromna Južnoafrička Republika koja je teško stradala u dvoboju sa Srbijom čak 21:3.

Svjetski kup:
Hrvatska - SAD 15:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!