Vodeni sportovi

Novi derbi Barakuda i Delfina, Tucak se vraća na klupu nakon kazne

Jan Šneler • četvrtak, 13.09.2018.
Novi derbi Barakuda i Delfina, Tucak se vraća na klupu nakon kazne
Foto: EPA

U posljednjem kolu grupne faze Svjetskog kupa u Berlinu, očekuje nas pravi vaterpolski klasik između Hrvatske i Srbije gdje će pobjednik završiti na prvom mjestu prije četvrtfinala...

Prije samog odigravanja natjecanja bilo je jasno kako će se Hrvatska i Srbija boriti za prvo mjesto u skupini. Obje momčadi bez većih problema slavile su protiv Južne Afrike i SAD-a te nas sada očekuje borba za prvo mjesto i vjerojatni ogled pobjednika s Australijom u četvrtfinalu.

Dvoboji Hrvatske i Srbije uvijek su atraktivni za navijače i u većini slučajeva to su fantastični mečevi puni preokreta i dobrog vaterpola. Nažalost, ponekad se dogode i neki neželjeni incidenti kao u polufinalu Europskog prvenstva prije mjesec dana, no i to nekako spada u cijelu tu klasičnu priču oko najvećih vaterpolskih rivala.

Što se tiče današnjeg susreta, Barakude ulaze kao potpuni favoriti. Srbija, odnosno popularni Delfini, došli su u Berlin u dosta pomlađenom sastavu bez nekolicine igrača koji su ih nosili na proteklom Europskom prvenstvu kada su došli do zlata. Ne izgleda Srbija loše niti je to znak da će Hrvatska uvjerljivo slaviti, ali hrvatska vaterpolska selekcija čini se bližom pobjedi.

Prije samog natjecanja izbornik Dejan Savić rekao je kako je objektivni cilj ulazak u polufinale, ali kako primarno želi vidjeti na koje igrače može računati na Olimpijskim igrama 2020., ali i 2024. godine. Što se tiče igračkog kadra, Hrvatska je puno iskusnija i u ovom trenu kvalitetnija, ali to isto treba pokazati i u bazenu.

Iako prve dvije nije vodio s klupe (zbog kazne zarađene baš na susretu protiv Srbije), izbornik Ivica Tucak konačno će zamijeniti pomoćnika Milu Smodlaku i iz prvih redova organizirati igru Barakuda.

Hrvatska bi pobjedom definitivno izborila lakši ždrijeb jer bi nakon Australije, vjerojatno u polufinalu išla na domaćina Njemačku. Idealna je to prilika da Hrvatska dođe do prvog trofeja pobjednika Svjetskog kupa u svojoj povijesti. Do sada je u sklopu bivše Jugoslavije osvojila dva puta ovo natjecanje, ali od neovisnosti najbolji rezultat bilo je srebro 2010. godine u rumunjskoj Oradei.

Današnji dvoboj Srbije i Hrvatske na rasporedu je od 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!