Tenis

Francuzi u velikoj prednosti: Paire dominantan, Pouille slavio nakon pet setova

Jan Šneler • petak, 14.09.2018.
Francuzi u velikoj prednosti: Paire dominantan, Pouille slavio nakon pet setova
Foto: Davor Sajko

Nakon prvog dana polufinala Davis Cupa, Francuska je napravila veliki korak prema finalu i s 2:0 dočekuje sutrašnji ogled parova...

Dva potpuno suprotna meča imali smo danas priliku gledati u Lilleu. U prvom meču Benoit Paire je fantastičnim izdanjem potopio Pabla Carrenu-Bustu. Drugi meč ipak je bio puno neizvjesniji te je Lucas Pouille nakon napetih pet setova uspješno svladao Roberta Bautistu-Aguta i donio Francuskoj drugi bod.

Paire je prilično rutinski došao do pobjede protiv Carrena-Buste. Tek je u prvom setu Španjolac pružio otpor, dok su preostala dva bila čisto odrađivanje posla od strane Francuza. U tom prvom setu, Carreno-Busta je došao prvi do breaka i imao dvije break lopte pri vodstvu 3:5. U sljedećem gemu, kada je svojim servisom trebao potvrditi set, ponovno je imao jednu loptu, no nevjerojatno gubi servis i dopušta Paireu da se vrati u igru.

Francuz je iskoristio poklon, napravio veliki pritisak i na kraju sa 7:5 osvojio prvi set osvojivši istovremeno četiri gema zaredom. Takav epilog očito je dobro uzdrmao Španjolca jer je u nastavku meča bio neprepoznatljiv. Paire je dominirao, bio daleko bolji i odličnom igrom dopustio Španjolcu samo jedan gem u dva seta.

Drugi set Francuz je osvojio sa 6:1, dok je u posljednjem bio još uvjerljiviji sa 6:0. Nakon uvjerljive pobjede francuskog tenisača, uslijedila je velika borba u drugom meču između Pouillea i Bautiste.

Sjajno su igrala oba tenisača i prikazala su igru vrijednu polufinala Davis Cupa. U prvom setu bolji je bio Bautista koji je potpuno zasluženo došao do osvajanja seta sa 3:6. Nakon ranog breaka u drugom gemu, Španjolac je nizao break prilike, no Pouille nije ponovno pokleknuo. Ipak, Bautista je mirno priveo set kraju.

U drugom setu Pouille se vraća u igru. Došavši do breaka u šestom gemu, Francuz je imao vodstvo od 5:3 i priliku da svojim servisom dođe do izjednačenja. Ipak, u tim trenucima Bautista vraća izgubljeno te se vraća u set. Španjolac je izdržao veliki pritisak francuskog tenisača u sljedećem gemu i uspješno obranio pet set lopti.

Set je otišao u tie-break u kojem je Pouille pokazao više mirnoće i sa 7:5 okončao 13. igru. Već nakon dva seta bilo je jasno kako će ovaj meč, za razliku od prvog, biti daleko zanimljiviji. U trećem setu ponovno Bautista igra bolje i dolazi do vodstva od 0:3. Pouille ovoga puta ne posustaje, nego vrlo brzo preokreće rezultat s dva breaka i dolazi do vodstva 5:3.

Mogao je Francuz i ranije doći do seta, no nakon pet set lopti konačno je okončao treću dionicu meča sa 6:4. Činilo se kao da kako meč ide dalje, Pouille sve bolje i bolje igra, no Bautista je još jednom pokazao da se ne misli predati. Ulog je bio prevelik, nakon prvog izgubljenog meča i bilo je jasno kako je ovo biti ili ne biti meč za Španjolsku.

Sjajno je igrao Španjolac u četvrtom setu, s dva breaka prilično brzo zaključio set sa 2:6 i odveo meč u neizvjesnost petog seta. Posljednja dionica meča počela je vrlo izjednačeno. Oba tenisača držala su svoje servise te se čekala prva pogreška. Ona je došla u devetom gemu kada je Pouille uzeo servis Bautisti. Iako je Španjolac imao break priliku za povratak, Francuz je ipak priveo meč kraju i sa 6:4 osvojio pet set.

Davis Cup, polufinale:
Benoit Paire (Francuska) - Pablo Carreno-Busta (Španjolska) 7:5 6:1 6:0
Lucas Pouille (Francuska) - Roberto Bautista-Agut (Španjolska) 3:6 7:6(5) 6:4 2:6 6:4

Francuska - Španjolska 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!