Tenis

Hrvatska ima 2:0! Marin Čilić nije dopustio iznenađenje protiv Tiafoea

Branimir Korać • petak, 14.09.2018.
Hrvatska ima 2:0! Marin Čilić nije dopustio iznenađenje protiv Tiafoea
Foto: FaH

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nakon prvog dana polufinalnog dvoboja u Zadru ima velikih 2:0 i nalazi se nadomak plasmanu u finale. U drugom meču Marin Čilić svladao je s 3:0 Francesa Tiafoea...

Hrvatska nakon prvog dana polufinala Davis Cupa u Zadru nalazi se u dobitnoj poziciji i prolazak u finale je nadomak ruke. Prvo je Borna Ćorić razbio Stevea Johnsona, a onda je i Marin Čilić bio uvjerljiv protiv Francesa Tiafoea.

Čilić je ušao u meč kao priličan favorit, uostalom Tiafoeu je ovo bio debi u Davis Cupu i to protiv šestog igrača svijeta koji uredno u ovom natjecanju prikazuje svoje najbolje igre. I ovaj put Marin je imao faza meča kada je izgledao za tri klase iznad protivnika, ali je i Tiafoe posebno u drugom i trećem setu imao dobrih trenutaka.

Posebno ulazak u meč bio je impresivan s Marinove strane. Tu je Tiafoe bio apsolutno bespomoćan i izgledalo je kao da je s druge strane neki junior došao na sparing. No u takvom iznimno visokom i kvalitetnom ritmu Čilić nije mogao odraditi cijeli meč i kasnije se igralo ravnopravnije.

Marin je otvorio meč s 3:0 pri čemu je Amerikancu dozvolio jedan jedini poen u tri gema. Još jedan break napravio je u šestom gemu i lakoćom uzeo prvi set sa 6:1 za nešto više od 20 minuta igre.

I u drugom setu Marin je bio taj koji je dominirao. Ponovno je došao do duplog breaka i poveo s 4:1 da bi nakon toga nanizao nekoliko pogrešaka i Tiafoe smanjio zaostatak na 4:2. Kod 4:3 imao je Amerikanac priliku za potpuni povratak u meč, ali Marin se izvukao u maratonskom gemu i uzeo set sa 6:3.

U trećem setu obojica su bili uvjerljivi na svom servisu i bez problema dolazili do gemova te je odluka pala u tie-breaku. Tamo je Tiafoe poveo s 4:2, ali Čilić je ipak sjajno odradio završnicu seta i sa 7:5 uzeo pobjedu.

Subota donosi dvoboj parova, Ivan Dodig i Mate Pavić trebali bi igrati protiv Mikea Bryana i Ryana Harrisona te bi mogli već nakon drugog dana odvesti Hrvatsku u finale.

Davis Cup, polufinale

Hrvatska - SAD 2:0

Marin Čilić - Frances Tiafoe 6:1, 6:3, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!