Tenis

Wang i Anisimova sigurne u četvrtfinalu WTA turnira u Hirošimi

Jan Šneler • petak, 14.09.2018.
Wang i Anisimova sigurne u četvrtfinalu WTA turnira u Hirošimi
Foto: EPA

Kineske tenisačice Shuai Zhang i Qiang Wang bez većih problema prošle su polufinale WTA turnira u Hirošimi, a priključila im se i Ruskinja Amanda Anisimova...

Nakon odigranih mečeva četvrtfinala na WTA turniru u Hirošimi, poznate su tri sudionice polufinala. Četvrta, pobjednica dvoboja Ajle Tomljanović i Su-Wei Hsieh bit će poznata sutra ujutro kada će biti odigran njihov odgođeni dvoboj.

Američka tenisačica Amanda Anisimova nije imala nikakvih problema protiv Anne Karoline Schmiedlove. Već u prvom setu bilo je jasno kako je u puno boljoj formi. Nakon uvodnih nekoliko gemova, imala je vodstvo 0:4 te je mirno privela set kraju. Schmiedlova se nakratko vratila s breakom, no Anisimova joj uzima još jedan servis i s 3:6 osvaja prvu dionicu meča.

U drugom setu posao je bio još lakši. Ponovno rano Slovakinja gubi servis te Anisimova vrlo mirno i sigurno dolazi do slavlja u drugom setu s 1:6.

Ništa teži posao nije imala niti Qiang Wang koja je nakon manje od 90 minuta slavila protiv Magde Linette. Poljakinja je otvorila meč sjajno i povela s 2:0, no tu je i ostala. Wang uzima naredna tri servis gema protivnice i s 2:6 okončava set.

U drugom setu ista priča. Wang je bolja, sigurnija i ponovno dolazi do dva breaka. Linette danas nije imala nikakvu šansu te je Kineskinja s još jednih 2:6 ušla u polufinale.

Uvjerljiva je bila kineska tenisačica i prva nositeljica Shuai Zhang koja je nakon dva seta slavila protiv Zarine Diyas. Napeto je bilo u prvom setu u kojem je Zhang, iako je došla do dva breaka imala problema sa svojim servisom.

Ipak, uz manje poteškoće, uspjela je privesti set kraju i sa 6:4 slaviti. U nastavku meča, ponovno Kineskinja dolazi do breaka, ali ovoga puta Diyas koristi priliku i vraća izgubljeno. Ipak, na samom kraju seta, pri rezultatu 5:5, Zhang dolazi do još jednog breaka te uspješnim servisom dolazi do 7:5 i ulaza u polufinale.

WTA Hirošima (ž), četvrtfinale:
Anna Karolina Schmiedlova (Slovačka) - Amanda Anisimova (SAD) 3:6 1:6
Shuai Zhang (Kina, 1) - Zarina Diyas (Kazahstan, 6) 6:4 7:5
Magda Linette (Poljska, 8) - Qiang Wang (Kina, 4) 2:6 2:6
Ajla Tomljanović (Australija, 5) - Su-Wei Hsieh (Tajvan, 2) *prekinuto

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!