Košarka

VIDEO: Ukrajinci šokirali Španjolce, Slovenija u vrlo teškoj situaciji

Branimir Korać • petak, 14.09.2018.
VIDEO: Ukrajinci šokirali Španjolce, Slovenija u vrlo teškoj situaciji
Foto: EPA

U skupinama I i J započeo je drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a iznenađenje dana priredila je Ukrajina koja je bila bolja od Španjolske...

Ukrajina je u skupini I upisala veliku pobjedu protiv Španjolske 76:65 i donekle zakomplicirala situaciju u skupini. Španjolska je još uvijek u komfornoj situaciji s omjerom 6-1, a četvrtoplasirani Ukrajinci sada imaju 4-3, samo pobjedu manje od Turske i Latvije.

Pobjednik je odlučen u posljednjoj dionici kada je Ukrajina napravila seriju 13:6 i odvojila se na dvoznamenkastu razliku te tako riješila pitanje pobjednika.

"Znali smo da će utakmica biti jako teška, situacija u skupini nam je dosta teška i nismo imali pravo na loš nastup. Pokušali smo se boriti bez obzira tko bio na drugoj strani. Španjolska je jedna od najboljih momčadi svijeta i za nas je bilo sjajno iskustvo i velika motivacija igrati protiv nje", rekao je ukrajinski centar Vjačeslav Kravcov.

Krilo LA Lakersa Svjatoslav Mihajljuk ubacio je 22 poena (5/9 trica) uz pet osvojenih lopti, a Kravcov je dodao 13 poena. Kod Španjolske Joaquin Colom ubacio je 15 poena dok je Sergio Rodriguez dodao 12.

Crna Gora upisala je poraz u Turskoj 79:69 i napravila je još jedan korak dalje od plasmana na Svjetsko prvenstvo. Turci su u solidnoj poziciji i sami kontroliraju svoju sudbinu. Cedi Osman s 18 poena i šest skokova i Ersan Ilyasova sa 17 poena i osam skokova. Kod Crne Gore daleko ispred ostalih bio je Bojan Dubljević s 22 poena i devet skokova.

U najtežoj poziciji je Slovenija koja je na dnu skupine s omjerom 2-5 i vrlo malim šansama za prolaz. Novi poraz upisala je u gostima kod Latvije koja je bila bolja s 85:74 i tako zabetonirala Slovence za dno ljestvice.

Po 18 poena kod Latvije ubacili su Janis Timma (12 skokova) i Janis Strelnieks (deset asistencija), a kod Slovenije Luka Rupnik završio je s 19 poena.

U hrvatskoj skupini sljedeći protivnik naše reprezentacije je visoko poražen u Italiji. Domaćin je pregazio Poljsku sa 101:82. Svakako će trebati obratiti pozornost na AJ-a Slaughtera koji je odigrao odličnu utakmicu protiv Italije ubacivši 28 poena (6/8 trica), ali nije imao pravu podršku suigrača.

Talijane je nosio šuterski raspoloženi Amedeo Della Valle koji je šutirao za tricu 8/11, a općenito je Italija bila sjajna u šutu za tri poena s 18/28. Po 16 poena dodali su Pietro Aradori i Jeff Brooks.

Mađari su odradili veliki posao u Nizozemskoj slaveći protiv domaćina 74:59. Mađarska je tako sada na 4-3 i ima bolji omjer od Poljske, Hrvatske i Nizozemske koji su redom na 3-4. David Vojvoda predvodio je Mađare s 23 poena, a Yannick Franke Nizozemce s 18 poena.

Skupina I:
Ukrajina - Španjolska 76:65
Turska - Crna Gora 79:69
Latvija - Slovenija 85:74

Skupina J:
Italija - Poljska 101:82
Nizozemska - Mađarska 59:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!