Tenis

Drama u Zadru otišla na stranu SAD-a, Hrvatska sutra traži finale Davis Cupa

Petar Jenjić • subota, 15.09.2018.
Drama u Zadru otišla na stranu SAD-a, Hrvatska sutra traži finale Davis Cupa
Foto: FaH

Mate Pavić i Ivan Dodig nisu već danas uspjeli odvesti Hrvatsku u finale Davis Cupa. Nakon velike drame i borbe protiv Mikea Bryana i Ryana Harriosona, američka kombinacija uspjela je doći do pobjede u pet setova

Pravu dramu gledali smo drugog dana Davis Cupa, a do pobjede su stigli američki tenisači Mike Bryan i Ryan Harrison te će tako Marin Čilić sutra tražiti hrvatski treći bod za ulazak u finale.

Ivan Dodig i Mate Pavić odigrali su vrlo dobar i čvrst meč, no odlučile su samo nijanse. Vratili su se iz zaostatka od 2:0 u setovima, izborili peti set, ali ipak nije bilo dovoljno. Dovoljno o tome govori podatak da su Amerikanci u cijelom dvoboju dobili jedan poen više (193-192).

Od samog početka moglo se vidjeti kako će ovo biti vrlo izjednačen i zanimljiv dvoboj. Hrvatski par morao je spašavati tri break lopte u prvih šest gemova, dok nije uspio iskoristiti jednu. Ipak, pri rezultatu 3:3 dolazi do breaka, a zatim i servisa za set. Međutim, tu su Dodig i Pavić potpuno stali, a Bryan i Harrison dobili nevjerojatnih 11 uzastopnih poena te okrenuli na 6:5. Još jednim oduzetim servisom stigli su i do prvog seta.

Drugi je set krenuo s tri vezane break lopte Hrvatske koje nisu uspjeli iskoristiti. Nakon toga uzvraćaju Bryan i Harrison koji su poveli s 5:3, ali Dodig i Pavić se ne predaju te dolaze do 5:5. Nakon što Amerikanci nisu iskoristili jednu set loptu pri vodstvu 6:5, igrala se vrlo neizvjesna 13. igra.

Bolje su u tie-break krenulo hrvatski tenisači koji su poveli s 5:2. Uzvraća SAD s tri uzastopna poena nakon čega Hrvatska ne uspijeva iskoristiti jednu set loptu. Međutim, svoju prvu u tie-breaku, a drugu u setu uspjeli su iskoristiti gosti koji su osvojili drugi set sa 8:6.

Dodig i Pavić opasno su živjeli na startu trećeg seta, spasili su i jednu break loptu, no ostatak je u potpunosti otišao na njihovu stranu. Napravili su dva breaka i lakoćom smanjili zaostatak u setovima.

Čini se kako je treći set bio iznimka, barem po pitanju napetosti. Break lopti nije bilo sve do 5:5 kada su Pavić i Dodig imali dvije prilike, no američki tenisači izborili su tie-break. Dobro su igrali Hrvati u 13. igri u kojoj su stigli do vodstva od 5:1. Međutim, umjesto laganog završetka seta, Harrison i Bryan stižu do 5:5, ali s dva uzastopna poena Pavić i Dodig dolaze do poravnanja.

Gotovo bez ispaljenog metka pao je servis hrvatskog para na startu petog seta, ali isto tako uzvratili su u četvrtom gemu. Prevelikih promjena nije bilo pa se igrao tie-break. Dramatičan tie-break ipak je otišao na stranu Amerikanaca koji su uspjeli slaviti sa 7:5.

Davis Cup, parovi:
Mike Bryan/Ryan Harrison - Ivan Dodig/Mate Pavić 7:5, 7:6 (6), 1:6, 6:7 (5), 7:6 (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!