Vodeni sportovi

Mađarska osvojila Svjetski kup, Fatovićeva Australija na odličnom drugom mjestu

Jan Šneler • nedjelja, 16.09.2018.
Mađarska osvojila Svjetski kup, Fatovićeva Australija na odličnom drugom mjestu
Foto: EPA

Mađarski vaterpolisti uvjerljivom predstavom u finalu Svjetskog kupa u Berlinu svladali su Australiju koju vodi Elvis Fatović...

Iako nitko prije početka natjecanja nije vjerovao kako će ovaj susret biti finalni, stječe se dojam kako su obje momčadi kvalitetnom predstavom u nokaut fazi zaslužno došli do same završnice.

Mađarska je tijekom cijelog susreta bila bolji protivnik i potpuno zasluženo došla do slavlja. Posebno kvalitetno odigrali su Mađari u trećoj četvrtini u kojoj su u potpunosti slomili Australce i priveli susret kraju. Do poluvremena Australci su bili u igri i sve do sredine drugog dijela bili u potpuno neizvjesnoj poziciji.

Ipak, Mađarska do kraja prvog dijela dolazi do vodstva od dva razlike. U trećoj četvrtini Mađari su vrlo brzo došli do velike prednosti. Već nakon dvije minute nastavka, Krisztian Peter Manhercz s dva pogotka je doveo svoju momčad do vodstva 6:2.

S još dva pogotka u trećoj četvrtini, Mađarska je otišla na velikih šest pogodaka prednosti i povratka za Australiju nije bilo. S obzirom na to kako je susret već praktički bio završen, posljednja četvrtina bila je više revijalnog karaktera. Mađari su došli do najveće prednosti na susretu 10:3, ali je na kraju pogotkom u posljednjoj minuti Andrew Ford postavio konačnih 10:4.

Kod Mađarske najbolji je bio već spomenuti Manhercz s četiri pogotka, dok je kod Australije četvero igrača postiglo po jedan pogodak. Iako su Australci igrali dobro cijeli turnir, prilično loša realizacija na današnjem susretu (12.1%) i odličan dan vratara Mađarske Gergelyja Kardosa (77.8% obrana), primarni su razlog lošijeg rezultata u finalu.

Bez obzira na sve, Australija koju vodi Elvis Fatović odličnu igru prikazala je u Berlinu. Napomenimo za kraj kako je u susretu za treće mjesto, Srbija slavila domaću Njemačku rezultatom 15:9.

Svjetski kup (m), finale:
Mađarska - Australija 10:4 (2-1, 2-1, 4-0, 2-2)

Svjetski kup (m), ukupni poredak:
1. Mađarska
2. Australija
3. Srbija
4. Njemačka
5. Hrvatska
6. SAD
7. Japan
8. JAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!