Tenis

Borna Ćorić odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa!

Branimir Korać • nedjelja, 16.09.2018.
Borna Ćorić odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa!
Foto: FaH

Nakon velike drame i pet "živih" mečeva, Hrvatska je izborila plasman u finale Davis Cupa! Borna Ćorić je u petom meču u pet setova svladao Francesa Tiafoea za konačnih 3:2!

Hrvatska teniska reprezentacija treći put u povijesti ušla je u finale Davis Cupa! U Zadru je nakon velike drame svladala SAD s ukupnih 3:2 uz pobjedu Borne Ćorića u petom meču protiv Francesa Tiafoea.

Teže i dramatičnije nije moglo, puno nervoze, vidjelo se to i u prvom meču dana kada je Marin Čilić poražen od Sama Querreyja, ali na kraju je Ćorić dao sve od sebe i odnio Hrvatsku do treće pobjede.

U treći dan ušlo se nekako olako računajući da će već Čilić dovršiti posao protiv Sama Querreyja, ali Marin je odigrao dosta loš meč i izgubio u četiri seta te je sve palo na Ćorića.

Borna je za protivnika imao Francesa Tiafoea, mladog Amerikanca koji je ove sezone dosta napredovao i to potvrdio protiv Borne. Ćorić nije lako slavio, trebao je pet setova iako je sve moglo i brže i jednostavnije završiti.

Ćorić nije dobro ušao u meč, trebalo mu je vremena da pronađe pravi ritam, vraćao se iz breaka zaostatka i otišao u tie-break. Tu je odigrao dosta loše i Tiafoe je s čak 7:0 uzeo prvi set.

Međutim nakon toga Ćorić kreće. Igrao je sjajno drugi i dobar dio trećeg seta, drugi set uzeo je sa 6:1 i poveo s 5:1 u trećem nakon čega opet dolazi do pada. Umjesto da dovrši posao, jednako kao i Čilić u drugom tie-breaku protiv Querreyja, vraća protivnika u igru.

Tiafoe radi veliki preokret, dolazi do novog tie-breaka kojeg u drami uzima s 13:11.

Amerikanci su došli na korak do plasmana u finale Davis Cupa, međutim Borna uz veliku podršku s tribina ipak ne dopušta iznenađenje. Ponovno radi preokret i uzima četvrti set sa 6:1, peti sa 6:3 i odvodi Hrvatsku u finale!

Trebalo je to biti i puno lakše nakon onih 2-0 u petak, ali nećemo prigovarati. Hrvatska je u finalu i to je najvažnije. Igrat će u Francuskoj protiv vrlo neugodnih Francuza, ali neće biti bez šanse. Hrvatska u Čiliću i Ćoriću ima dvojicu igrača u singlu koji itekako mogu računati na pobjede protiv Pouillea, Gasqueta i društva, a Pavić i Dodig su među najboljim igračima parova u svijetu.

Nadamo se da će se ponoviti Bratislava, a ne finale s Argentinom gdje je Hrvatska također imala sve u svojim rukama.

Davis Cup, polufinale

Hrvatska - SAD 3:2

Borna Ćorić - Frances Tiafoe 6:7(0), 6:1, 6:7(11), 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!