Tenis

Muguruza i Giorgi sigurne, Cibulkova se mučila s Japankom Hibino

Jan Šneler • ponedjeljak, 17.09.2018.
Muguruza i Giorgi sigurne, Cibulkova se mučila s Japankom Hibino
Foto: EPA

U prvom kolu WTA turnira u Tokiju, favoritkinje su uspješno odradile svoje nastupe te se plasirale u daljnju fazu natjecanja...

Nije bilo nikakvih iznenađenja u odigranim mečevima prvog kola WTA turnira u Tokiju. Favorizirane tenisačice odradile su svoje nastupe prilično rutinski te su se tek Dominika Cibulkova i Daria Gavrilova mučile protiv Nao Hibino i Kristine Pliškove.

U prvom setu Slovakinja je sve napravila savršeno i s uvjerljivih 1:6 zaključila prvu dionicu meča. U nastavku meča, unatoč činjenici da je prva stigla do breaka, Cibulkova je stala te je dozvolila Japanki da s dva breaka potpuno okrene situaciju i dođe do slavlja sa 7:5.

U posljednjem setu, slovačka tenisačica ipak se uozbiljila i s dva breaka za nešto malo više od pola sata zaključila meč i prošla u drugo kolo natjecanja.

Gavrilova je uspjela doći do drugog kola preko Pliškove, no za to joj je trebalo nešto malo manje od tri sata igre. Nakon brojnih preokreta u prvom setu, australska tenisačica ipak je nakon tie-breaka uspjela osvojiti prvi set.

U drugom setu, Pliškova ipak prezentira bolju igru te uspijeva glatko doći do izjednačenja sa 6:3. Konačno, u trećem setu češka tenisačica bila je na korak od slavlja. Rani break omogućio joj je veliku prednost, no nije uspjela napraviti korak dalje i iskoristiti pet break lopti pri vodstvu 3:0.

To je skupo platila jer Gavrilova s dva breaka došla do vodstva 5:6 i servisa za meč. Čehinja je nekako skupila snage i čudesno uspjela vratiti se te odvesti set u 13. igru.

Tu je bilo svega. Vodila je Pliškova 5:3, imala još jedan svoj servis, no Gavrilova okreće na 5:6. Još uvijek niti jedna tenisačica nije uspijevala doći do značajnije prednosti i bilo je samo pitanje koju će pogreška skuplje koštati. Bila je to Pliškova koja je izgubila servis u 17. gemu te je Gavrilova s 8:10 zaključila tie-break.

Napomenimo također kako su Garbine Muguruza i Camila Giorgi vrlo suvereno prošle svoje protivnice i rutinski prošle u drugo kolo natjecanja.

WTA Tokio, 1. kolo:
Kristina Pliškova (Češka) - Daria Gavrilova (Australija) (2)6:7 6:3 (8)6:7
Garbine Muguruza (Španjolska) - Belinda Benčić (Švicarska) 6:2 6:4
Misaki Doi (Japan) - Camila Giorgi (Italija) 2:6 1:6
Nao Hibino (Japan) - Dominika Cibulkova (Slovačka) 1:6 7:5 3:6
Anastasia Pavljučenkova (Rusija) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 6:3 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!