Tenis

Kližan i Wawrinka rutinski prošli u drugo kolo St. Petersburga

Jan Šneler • ponedjeljak, 17.09.2018.
Kližan i Wawrinka rutinski prošli u drugo kolo St. Petersburga
Foto: EPA

Bez ikakvog problema, tenisači Martin Kližan i Stanislas Wawrinka svladali su svoje protivnike i prošli u drugo kolo ATP turnira u Sankt Petersburgu...

U prvom kolu ATP turnira koji se održava u ruskom St. Petersburgu, Stanislas Wawrinka i Martin Kližan prilično mirno su osigurali nastup u daljnjem tijeku natjecanja. Tek nešto malo više problema imao je slovački tenisač Kližan koji je ipak pokazao da je bolji od Evgenija Donskoja.

Donskoj je fantastično otvorio meč protiv Kližana. Sve je pošlo za rukom domaćem tenisaču koji je nakon dva rana breaka vodio s velikih 4:0. Bio je na mala dva poena udaljen od osvajanja prvog seta, no upravo u tim trenucima potpuno je posustao. Nevjerojatno, ali od tog trenutka ruski tenisač kao da više nije igrao. Kližan je uspio dobiti sljedećih šest gemova, od čega tri na servis Donskoja i slaviti sa 4:6.

Uzdrman jasno nakon strašne greške u prvom setu, Donskoj gubi servis već u četvrtom gemu drugog seta. Iako se uspio nekako vratiti i doći do izjednačenja, još jedan kiks u posljednjem gemu bio je koban te je Kližan s još jednih 4:6 okončao meč.

Švicarski tenisač Wawrinka nije se toliko mučio kao Kližan mada niti on nije najbolje krenuo protiv Aljaža Bedenea. Slovenski tenisač došao je prvi do breaka i uz vodstvo 5:4 imao servis za osvajanje seta. Tu se upravo Wawrinka pokazao kao iskusniji i spremniji te je s dva brza breaka preokrenuo stvari u svoju korist i s 5:7 poveo u setovima.

U drugom dijelu meča breakova nije bilo, iako je Bedene imao četiri break prilike. Švicarac je bio strpljiv, mirno je čekao priliku i dočekao ju u tie-breaku u kojemu je pred sam kraj oduzeo jedan servis Slovencu i s 5:7 osvojio 13. igru.

ATP Sankt Petersburg, 1. kolo:
Evgenij Donskoj (Rusija) - Martin Kližan (Slovačka) 4:6 4:6
Aljaž Bedene (Slovenija) - Stanislas Wawrinka (Švicarska) 5:7 (5)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!